İsmet Güral’a tebrik ziyareti

Gündem Yayın: 04 Aralık 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 04.12.2017 11:16:35
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2430 okunma
Google News

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’tan İsmet Güral’a tebrik ziyareti
Macaristan’ın Pesc Üniversitesi’nden Doctor Honoris Causa ödülü alan ve bu ödülü Kütahya’ya adayan İşadamı İsmet Güral’a şehir dışından da üst düzey ziyaretler yapılıyor.
İsmet Güral’ın yakın arkadaşı olan Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok hafta sonunda Güral’ı fabrikadaki makamında ziyaret etti. Ziyarete, İsmet Güral için “gurur günü” olarak değerlendirilebilecek Macaristan’daki  törene bizzat katılarak bu heyecana ortak olan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır ile İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik’in de katıldı.
Yakın Dostu Genel Müdür Selami  Altınok’u Kütahya’da görmekten son derece memnun olduğunu ifade eden İsmet Güral, fahri doktora ünvanı hakkında bilgiler verdi. Güral, “Pecs Üniversitesi 1367 yılında kurulmuş. Tam 650 yıllık bir üniversite. Üniversite 650’inci kuruluş yıl dönümünde bir kutlama yapıldı. Macar Kültüründe 7 rakamının ayrı bir önemi var. Bizde nasıl Kayı boyu, Oğuz boyu gibi boylar varsa Macarlar Orta Asya’dan bulunduğu topraklara 7 boy gelmişler. Bundan dolayı Pecs Üniversitesi 650. kuruluş yılında dünyanın değişik yerlerden 7 kişiye fahri doktora ünvanı verdi. Bu 7 kişinin içinde benim dışımda herkes kendi alanında bilim insanı. Türkiye’den sadece bana fahri doktora ünvanı  verilmesi  Ülkem ve Kütahya’m adına beni son derece mutlu  etti. Sizinle birlikte nezaket göstererek ziyaret eden Sayın Valim ve Emniyet Müdürüm bu heyecanıma ortak oldular. Sizler de nazik ziyaretinizle bu mutluluğuma ortak oldunuz. Çok teşekkür ederim” dedi. 
Eski arkadaşı İsmet Güral’ın başarılarının kendisini her zaman mutlu ettiğini ifade eden Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da, TBMM Üstün hizmet madalyası almanız arkadaşınız olarak beni gururlandırmıştı. İki ayrı Macar Cumhurbaşkanından sivillere verilen en yüksek nişan olan Macaristan Yüksek Liyakat Madalyası alan tek kişi olduğunuzu öğrenmem  ayrı bir gurur oldu. Şimdi yeniden fahri doktora ünvanı ile yurt dışında ülkemizin adını duyurmuş olmanız gurur verici. Ailenizle birlikte başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim” dedi.
Ziyaret sonunda Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ve İsmet Güral ziyaret anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.