İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİK HİZMETLERİ BİRİMİ AÇILDI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİK HİZMETLERİ BİRİMİ AÇILDI

Sağlık Yayın: 29 Ağustos 2015 - Cumartesi - Güncelleme: 29.08.2015 13:27:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3533 okunma
Google News

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİK HİZMETLERİ BİRİMİ AÇILDI

 

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri vermek amacıyla bir birim açıldı.
Yasa gereği tehlikeli ve çok tehlikeli sınıftaki iş yerlerinde iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı hizmetlerinin sunumunun zorunlu hale gelmesiyle Türkiye’nin birçok ilçesinde hizmete giren Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinden (OSGB) biri de Tavşanlı’da hizmete girdi.
Tavşanlı İş Sağlığı ve Güvenlik Birimi Hekimi Haydar Gül, “Tavşanlı’da ilk olan ve iş yeri ve iş sağlığı hizmeti verecek işyerimizin açılışını gerçekleştirdik. 30 Haziran 2012’de çıkan iş sağlığı ve güvenliği yasasına göre ülkemizde iş yerleri tehlike durumuna göre sınıflara ayrıldı. Bunlar çok tehlikeli sınıf, tehlikeli ve az tehlikeli sınıf olarak ayrıldı. Yine iş sağlığı ve güvenliği yasasına göre tüm işyerlerinin bir iş güvenliği uzmanı bulundurulması yükümlülüğü getirildi. Bu yasa çok tehlikeli ve tehlikeli olan işyerlerimizde uygulanmaya başlandı. Az tehlikeli ve kamuda ise 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanacak. Büyük işyerleri 750 ve binin üzerindeki işyerleri iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri genelde işyerinin bünyesinde bulunan işyeri hekimi ve işyeri güvenliği uzmanı tarafından yapılmaktadır. Ama diğer işyerlerimizde ise iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından ruhsat almış Özel Ortak Sağlık ve Güvenlik birimleri tarafından verilmektedir. Uygulama başlamıştır. Tavşanlı’da yalnız şimdiye kadar bu işyerlerine verilen iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri Kütahya merkezli ortak sağlık güvenlik merkezleri tarafından veriliyordu. Biz İç Ege olarak ortak sağlık güvenliği birimi kurduk ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından ruhsatımızı aldık. Bundan sonra da Tavşanlı’da İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri vermeye başlıyoruz” dedi.
Konuşmalarının ardında Akay iş merkezinde, İşyeri Hekimi Haydar Gül ile İşyeri Güvenliği Uzmanları Onur Eşen ve Ali Karabulut tarafından hizmete sunulan İş Sağlığı ve Güvenliği birimi dualarla açıldı. Açılışa Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Temel, Tavşanlı İŞ-KUR yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.