İlk Yerli İlaç Hakkında Bilgi Verildi

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (KSBÜ) “Türkiye’nin İlk Yerli İlacı” konulu konferans gerçekleşti. Konferansta, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. İbrahim Haznedaroğlu yerli ilaç hakkında bilgi verdi.

Yayın: 15 Şubat 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 15.02.2020 15:15:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1213 okunma
Google News

İlk Yerli İlaç Hakkında Bilgi Verildi

 

KSBÜ- KSBÜ Sağlık ve İyilik Hareketi Topluluğu (SİHAT) tarafından Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen “Türkiye’nin İlk Yerli İlacı” isimli konferansta, ilacın klinik çalışmalarında araştırmacı olarak yer alan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Haznedaroğlu konuşma yaptı.   

Haznedaroğlu, İlk yerli ilaç olarak tarihe geçen ve içeriği bitkisel olan “Ankaferd Bloodstopper” hakkında, “300’e yakın bilim insanı bu ilaç için emek verdi. Kanamayı çok kısa bir zamanda durduruyor. Vücut dışı yaralanmalar, travmatik kesikler, diş operasyonları, spontan ya da cerrahi girişimler sonrası oluşan minör ve majör kanamaların durdurulmasında kullanılan tıbbi bir ürün. T.C. Sağlık Bakanlığından, ilaç alanında ruhsatlı ilk Türkiye ürünüdür. Ülke olarak yerli ilaç üretmemiz bizleri mutlu etti. İnanmak gerekiyor. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin değerli öğrencilerini ileride çok iyi yerlere gelip, ülke için başarılı çalışmalar elde edeceklerini düşünüyorum.” diye konuştu.  

Prof. Dr. İbrahim Haznedaroğlu, KSBÜ’den çok memnun kaldığını ifade ederek, SİHAT üyeleri ile birlikte KSBÜ kalp logolu yaylı vinil önünde fotoğraf çekildi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.