İL DEFTERDARI’NDAN CEMİYET’E ZİYARET

Gündem Yayın: 25 Ağustos 2017 - Cuma - Güncelleme: 25.08.2017 11:15:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2202 okunma
Google News


Kütahya İl Defterdarı Ömer Faruk Önel, Kütahya Gazeteciler Cemiyetine nezaket ziyaretinde bulundu.
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’ni Germiyan Sokağında bulunan konağında ziyaret eden Kütahya İl Defterdarı Ömer Faruk Önel, Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin sorularını yanıtladı. Gazeteciler Cemiyetinin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başkan Erkan Sağlam, İl Defterdarı Önel’e konağı gezdirdi.
‘ANA HEDEFİMİZ KAYITSIZ 
MÜKELLEF BIRAKMAMAK’
Ziyarette açıklamalarda bulunan İl Defterdarı Önel, ana hedeflerinin kayıtsız mükellef bırakmamak olduğunu belirterek, “Vatandaşımızın bizden ne tür beklentileri var onları öğrenip, o yönde çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bizim asıl amacımız kayıtsız bir tane bile mükellef kalmaması. Defterdarlık olarak bu konu üzerinde yoğunlaşıyoruz. Vergi borcu konusuna geldiğimizde ise, devlet olarak vatandaş ile uzlaşma yoluna gidiyoruz. Bizlerin işi vatandaşa zorluk çıkarmak değil, onlara kolaylık sağlamak.  Uzlaşmalar neticesinde birçok dosya ortadan kalkıyor. Böylelikle Hem idarenin üzerindeki yük hafiflemiş oluyor, hem de mükelleflerimiz rahatlamış oluyor. Tabi biz de mükellefe gösterilen kolaylıkla, maliye olarak belli bir parayı gelir olarak kasamıza koyuyoruz” dedi.
‘DEVLET İLE VATANDAŞ
ARASINDA KÖPRÜ KURUYORUZ’
İl Defterdarı Önel’in konuşmalarından sonra Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, basının vatandaş ile devlet arasında köprü görevi kurduğunu söyleyerek, “Tüm cemiyet üyelerimiz, basın mensuplarımız halkı bilgilendirme noktasında üstlerine düşen görevleri layıkıyla yapmaktadırlar. Öncelikle Kütahya’da basında çalışan arkadaşlarımızla bir birliktelik örneği gösterdik. Bu birlikteliğin en güzel örneği de, bu konakta hep birlikte misafirlerimizi ağırlayabiliyor olmak. Bizler vatandaş ile devlet arasında köprü görüyoruz. Vatandaşların dertlerini ve şikayetlerini üst makamlara iletiyoruz. Cemiyetimize yapılan bu ziyaretlerin önemi bu yüzden çok büyük” diyerek, ziyaretinden dolayı Önel’e teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.