İHH’DAN Kız yurdu inşaatına yardım kahvaltısı

TUNA İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Gündem Yayın: 19 Kasım 2021 - Cuma - Güncelleme: 19.11.2021 16:05:20
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1239 okunma
Google News

İHH’DAN  Kız yurdu inşaatına yardım kahvaltısı

 

 

Şule Yüksel Şenler Makedonya Üsküp İHH Kız yurdu inşaatına yardım kahvaltısı programı İHH Kütahya Tavşanlı Şubesi tarafından Bimpaş Kültür ve toplantı salonlarında gerçekleştirildi.  Siyasi parti, dernek, vakıf temsilcileri, yetimler ve halkın katıldığı programda İHH Kütahya Tavşanlı Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Vehbi Atabay misafirlere hitap etti;
“Şule Yüksel Şenler, bu toprağın bağrından çıkmış ve pek çok konuda ilkleri yaşamış, bir "örnek" isim. 60’lı yılların Türkiyesinde toplum; bir kadının -genç kızın - başörtülü gazetecilik yaptığına, yurt çapında seri konferanslar verdiğine şahitlik ediyor, başörtülü kadının ilk mahkemesini ve ilk mahkûmiyetini şaşkınlıkla izliyordu. Kâh hüzün ve acıyla, kâh sevinç ve coşkuyla Şule Yüksel şahsında satır satır bir çığır öyküsü yazılıyordu.
Şule Yüksel Şenler’ i daha iyi tanımak için Huzur Sokağı romanında yer alan şu sözleri hatırlamamız gerekiyor; Evet, istiklal Hakk'a tapan bir milletin elbette hakkıydı... Lâkin o milletin kaderini elinde bulunduran kimseler, hak yerine haksızlığa taparlarsa o millet için istiklâl gülünç bir hayâl değil miydi?
Şule Yüksel Şenler’ i tanımak için, kurtuluş savaşındaki kahraman Türk kadınlarını hatırlamamız gerekiyor; Şerife Bacı, Halide Onbaşı (Halide Edip Adıvar), Halime Çavuş (Kocabıyık), Nezahat Onbaşı (Nezahat Baysel), Çete Emir Ayşe (Emire Ayşe Aliye), Fatma Seher Erden (Erzurumlu Kara Fatma), Gördesli Makbule ve Tayyar Rahmiye.
Ömrünü gençlerin eğitimi ve bilinçlenmesine adayan Şule Yüksel Şenler’in bir hayali vardı. Çok sevdiği ve binlercesini yetiştirdiği genç kızlar için bir öğrenci yurdu inşa etmek istiyordu. Hayalini vasiyeti olarak bırakarak vefat etti.
Biz de, çok sevdiği Balkanlar’da, onun adını yaşatacak bir yurt açarak vasiyetini yerine getirmek istedik. Üsküp’teki yurt, 90 kız öğrencinin güvenle barınacağı, yıllar boyu binlerce öğrenciye hizmet verecek bir merkez haline gelecek. 
Yemekhanesi, mescidi, etüt salonu ve bahçesiyle gençlerin bütün ihtiyaçları karşılanırken, kızlarını eğitim için uzaklara gönderen ailelerin de gözü arkada kalmayacak.
Sizler, bağışlarınızla, binlerce genç kızın eğitimine güvenle devam etmesini sağladınız. Şule Yüksel Şener’in hayalinin gerçekleşmesine vesile oldunuz. Rabbim hepinizden razı olsun inşallah.”
*Akparti Tavşanlı ilçe Başkanı Bilâl Kıyak, CHP Tavşanlı ilçe yönetim kurulu üyesi Şule Mutlu ve Kepikeç Kitap Kahve Koordinatörü Şeyma Yılmaz birer teşekkür konuşması yaptılar.
*Rabia Kocabey Halk Oyunları ekibi gösterisi ve Hayır çarşısı ziyaretinden sonra program sona erdi.
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.