HÜKÜMET SİSTEMİ TARTIŞMALARI

Gündem Yayın: 28 Şubat 2017 - Salı - Güncelleme: 28.02.2017 16:11:18
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
4190 okunma
Google News

Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen ‘Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Tartışmaları’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Ekonomi, siyasal ve sosyal boyutlarıyla Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tartışmalarını konu alan konferans DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi 2'de gerçekleştirildi.

Konferansa, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile Vural Kavuncu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, 22,23,24. Dönem AK Parti Kütahya Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Eski Başkanı Hasan Fehmi Kinay, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Hakan Baykaya, “Bu koca yürekli millet tankların önüne dikildiği gibi bayrağıyla, yüreğiyle, gönlündeki vatan sevgisiyle ezberlerin karşısına dikilecek ve tam bağımsız bir Türkiye için ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ diyecek. Millet ülkesinin geleceğine kendisi yön verecektir” dedi.

“EVETİ DE HAYIRI DA SORGULAYIN”

Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatan Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, “Önünüze gelen bu konuyu iyi öğrenin. Artılarıyla eksileriyle, lehinize aleyhinize olan kısımlarını değerlendirin. Evet diyenleri de hayır diyenleri de sorgulayın. En büyük kayıplardan biri sorgulamanın kaybedilmesidir. Bazen bilgi öyle bir şekilde sunulur ki içerisinde hem rezalet hem de fazilet barındırır. Amacınız fazilet arayışı olmalıdır, bu da sorgulamakla mümkündür. Kararınız her ne olursa olsun doğru olanın ardından cesaretle gidin. Başarı sorgulayan insanların yüzüne güler. Tartışırken de lütfen muhataplarınızın kutsallarına dikkat edin. Onların kutsallarına, değerlerine hakaret etmeyin” dedi.

“ÇATIŞMAYI DEĞİL, UZLAŞMAYI SAĞLAMALIYIZ”

16 Nisan'da ortaya çıkacak sonucun ülkeye ve millete hayırlı olmasını temenni eden Yavilioğlu, “Referandum sonucunda ayrışmayı değil birleşmeyi, çatışmayı değil uzlaşmayı sağlayacağız. Zaten Cumhurbaşkanlığı Sisteminde de bizim önemsediğimiz şeylerden birisi çatışmadan uzlaşmaya dönüştürmektir toplumu. 16 Nisan sonunda evet diyenler de hayır diyenler de aynı vatan topraklarında yaşayacaklar. Bu yaşamın asgari şartlarını, hukukunu kaybetmememiz lazım” diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN REJİMİ CUMHURİYETTİR VE ASLA TARTIŞMA KONUSU DEĞİLDİR”

Cengiz Yavilioğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik iddialara da cevap verdi. Yavilioğlu, “Türkiye’nin rejimi Cumhuriyettir ve asla tartışma konusu değildir.  Türkiye Cumhuriyeti, milleti ve ülkesiyle bölünmez üniter bir devlettir ve bu vasfı asla tartışma konusu değildir” ifadelerini kullandı.

Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu konferansın ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

Daha sonra DPÜ’nün davetlisi olarak Kütahya’ya gelen Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu’na Vali Ahmet Hamdi Nayir günün anısına çini tabak takdim etti. 

Dr. Cengiz Vayilioğlu’na katılımlarından dolayı teşekkür eden Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören de DPÜ altın anahtarı takdim etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.