HİSARLI AHMET KÜLTÜR SANAT EVİ AÇILDI

Gündem Yayın: 07 Aralık 2017 - Perşembe - Güncelleme: 07.12.2017 13:56:24
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3058 okunma
Google News


Kütahya'ya ait birçok türküyü derleyip Türk Halk Müziği repertuarına kazandıran ve Kütahya türkülerinin babası diye anılan merhum Hisarlı Ahmet’in adı, Hisarlı Ahmet Kültür Sanat Evinde yaşatılacak. 

Kütahya Belediyesi tarafından restore edilen Maruf Mahallesi Lala Hüseyin Paşa Caddesinde bulunan Kemer Hamamı, Hisarlı Ahmet Sanat Evi olarak hizmete sunuldu. 

Açılışa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Altınsoy ile yönetim kurulu üyeleri, Hisarlı Ahmet’in oğlu Mustafa Hisarlı ile torunu İsmail Denktaş ve sanatseverler katıldı. 

Birçok sanatçının öldükten sonra kıymet gördüğünü ifade eden İsmail Denktaş, Hisarlı Ahmet’in adının yaşatılması için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Denktaş, Hisarlı Ahmet Kültür Sanat Evinin hizmete sunulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 

Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Delen, “Önemli işler yaptığımızı düşünüyorum. Kültürüyle, sanatıyla konuşulan bir ilde, piyano, keman resitali, ney resitali söyleşisi yaptık, güzel titreşimler aldık. Çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Yeni Hisarlı Ahmetler yetiştirmeye çalışacağız” dedi.

“40 ETKİNLİKLE 8 AYLIK SEZON PROGRAMIMIZI YAPTIK”

8 aylık sezon programı hazırladıklarını aktaran Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Altınsoy, “Biz Kütahya Güzel Sanatlar Derneği olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile birlikte kültür ve sanat faaliyetlerimizi gerçekleştirirken Kütahya’nın adı bundan sonra hep anılacak olan değerlerinden Hisarlı Ahmet’in anısını yaşatmak istedik. Kemer Hamamımın kadim adı sonsuza kadar baki kalmak üzere, etkinliklerimiz süresince, çabalarımıza anlam yükleyeceğine inandığımız ‘Hisarlı Ahmet Kültür Sanat Evi’ ifadesini kullanmayı düşündük. Daha şimdiden 40 etkinlikle 8 aylık sezon programımızı yaptık. Bu programı sergi, atölye çalışmaları gibi kendi iç dinamiklerimiz ve kültür, sanat için uğraşı veren diğer kişi, dernek ve kurumların faaliyetlerini de dahil ederek daha da zenginleştirmeyi planlıyoruz. Umarım bu topraklara artı değerler katarız ve dilerim değerlerimizi sürdürülebilir bir yaşatma içinde oluruz” ifadelerini kullandı.

“KEMER HAMAMI ETRAFI KÜLTÜR ADASI”

Kütahya’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına kabul edilmesini hatırlatarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “UNESCO’ya sadece çiniyle girdik zannediliyor, çini bir adım önde; ama zanaat ve halk sanatları hepsi içinde. Asıl önemli olan burada kalmak. Bu yüzden bütün Kütahyalılara, Sivil Toplum Kuruluşlarına görev düşüyor. Kütahya UNESCO’da 180 şehirden biri oldu ve Türkiye’de zanaat ve sanat alanında UNESCO’ya giren tek il Kütahya. Bunun ayrıcalığını bilmemiz, sanatçılarımıza, büyüklerimize sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

“UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞINA OLUMLU YANSIYACAK”

Hisarlı Ahmet Kültür Sanat Evi’nin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na olumlu tesiri olacağını dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Şehirlerin kültüründe, sanatında önemli olan hem binalar vardır hem insanlar vardır. Şehirlere de düşen kadirşinaslıklarını gösterip, o şahısları, binaları yaşatmak ve onların izinden gidenlerin sayısını çoğaltmak. Kemer Hamamında, Hisarlı Ahmet’in izini bir araya getirip, hem şehrin kültüründe ve sanatında önemli bir yer tutmuş bu kadar güzel bir eseri ortaya çıkarmış eski yaşayanlarımızın sanatını görüyoruz hem de Hisarlı Ahmet’in adını, onun bize, Kütahya’ya vermiş olduğu emeği birlikte görmüş olacağız. Buralara sahip çıkanları, restore edenleri, tahsis eden Belediyemizi huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum.  Gönüllerinizin güzelliği kadar buralar güzelleşecek, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda burasının da tesirini göreceğiz. Bizler buradaki faaliyetlerin tamamını oraya raporlamakla görevliyiz. Buraların ayrı önemi var. Yalnızca bir fonksiyon ifa etmiyor, birçok fonksiyonu birden ifa edecek” diye konuştu.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.