Hisarcıklı çiftçilere tarım sigortası anlatıldı

Gündem Yayın: 26 Ocak 2017 - Perşembe - Güncelleme: 26.01.2017 11:37:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3382 okunma
Google News


Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve TARSİM Bursa Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle çiftçilere tarım sigortası anlatıldı.
Meslek Yüksek Okulu Amfisinde yapılan tarım sigortası bilgilendirme toplantısında 2017 yılı devlet destekli tarım sigortaları hakkında sunum yapan TARSİM Bursa Bölge Müdürü Hüseyin Ali Taşdemir, üreticilerin sigorta yaptırarak dolu, sel, su baskını, fırtına, hortum, heyelan, deprem ve benzeri tabii afetlerin getireceği zararları karşılayabileceklerini söyledi.
Taşdemir,”İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasında devlet prim desteği poliçe prim tutarının yüzde 60’ı kadardır. Prim tutarının tamamen peşin ödenmesi durumunda toplam prim üzerinden yüzde 5 oranında indirim uygulanır. Buğday ve buğday sertifikalı tohumluklar için yüzde 7 prim fiyatlı İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasının poliçe ilk kabul tarihi 01 Ocak 2017, poliçe son kabul tarihi 21 Şubat 2017’dir. Teminat kapsamındaki riskler; kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem ve yağış. Teminat dışında kalan riskler ise; hastalıklar, zararlılar, hatalı ve yetersiz tarımsal uygulamalar, dolu paketi riskleri. Bu yıl ilk defa kiraz ürününde Yağmur Zararı teminatı dolu paket sigortasına ek olarak isteğe bağlı sigortalanabilmektedir. Ayrıca meyve ağaçları ve üzüm bağlarında asma yaprağı, çilek için yaban domuzu zararı ile 23 çeşit sertifikalı tohumluk teminat kapsamına alınmıştır. Bunun yanında büyükbaş ve kümes hayvanları da hayat sigortası kapsamına dahil edilmiştir” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.