HİSARCIK'TA AŞURE GELENEĞİ DEVAM ETTİ

Gündem Yayın: 14 Ekim 2016 - Cuma - Güncelleme: 14.10.2016 15:42:21
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
3272 okunma
Google News

Hisarcık Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla yaklaşık 3 bin kişiye aşure ikramında bulunuldu.
Muharrem ayı dolayısıyla Cuma Namazı çıkışı Belediye Hizmet Binası önündeki  vatandaşlara aşure dağıtımına Belediye Başkanı Fatih Çalışkan’da katıldı.
Geleneksel olarak  Muharrem ayında Belediye olarak her yıl aşure dağıttıklarını belirten Başkan Fatih Çalışkan, Muharrem ayının barış ve huzur getirmesini diledi.
Aşurenin dayanışma ruhunu canlandırdığına dikkat çeken Başkan Çalışkan, " Dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularımızın güçlendiği bu ayda pişirilip dağıtılan aşure paylaşmanın simgesidir. Kültürel geçmişimizin bu en güzel geleneklerinden birini yaşatmanın önemli olduğuna inanıyoruz. Bu mübarek ayın ilçemize ve ülkemize huzur, birliktelik ve hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.
Aşure dağıtımı yapılan dualarla birlikte sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.