HEZAR DİNARİ ERKEK ÖĞRENCİ YURDU’NA ZİYARET

Eğitim Yayın: 31 Mart 2017 - Cuma - Güncelleme: 31.03.2017 11:38:05
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
5996 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’DEN HEZAR DİNARİ ERKEK ÖĞRENCİ YURDU’NA ZİYARET
Vali Ahmet Hamdi Nayir Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait Hezar Dinari Erkek Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.

Hezar Dinari Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileriyle bir araya gelen Vali Nayir’e Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ile KYK Kütahya İl Müdürü Feyzullah Gayret eşlik etti. 

“DPÜ KÜTAHYA’NIN ZENGİNLİĞİDİR”

Tarihi ve kültürel zenginliklere sahip olan Kütahya’nın önemli bir zenginliğinin de Dumlupınar Üniversitesi olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, huzurlu bir şehirde okumanın önemine dikkat çekti. Üniversite yıllarını öğrencilerle paylaşan Vali Nayir, “Kütahya olarak zenginliklerimizi sayarken bunların içerisinde Dumlupınar Üniversitesi’ni de katıyoruz. Öğrencilerimizi de ilimizin istifade edebileceği bir kıymet olarak görüyoruz. Bu etkileşimin karşılıklı olması gerektiğine inanıyoruz. Sizler geldiğinizde ilimizin tarihinden, kültüründen bir şeyler katarak gideceksiniz; ilimiz de sizlerin kültürlerinden etkilenecek diye düşünüyoruz. Kütahya huzur şehri. Asayişi, güvenliği belli bir derecenin üzerinde olan ve bununla övündüğümüz bir şehir. Bunda elbette ki merkez olarak Valiliklerimiz var ama Kütahyalıların da bunda büyük katkısı olduğuna inanıyoruz. Bu durum bir üniversite için önemli bir özelliktir. 1978 yılında başladığım üniversite yıllarımda anarşinin var olduğu, huzurun olmadığı ortamlarda okumanın ne kadar zor olduğunu Ankara’da yaşayarak öğrendim. İnşallah sizler ilimizde bulunduğunuz süre içerisinde herhangi bir sıkıntı çekmeden, sizlerin ve Kütahyalıların da desteğiyle burada olması gerekeni en iyi şekilde yaşayıp okullarınızı bitirip, Kütahya’dan iyi duygularla ayrılırsınız” dedi.

“TEK DERDİNİZ DERSLERİNİZ OLMASIN”

Üniversite yıllarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Nayir, “Hayatı anlama noktasında önemli bir çağdasınız. Dolayısıyla bugünlerin kıymetini bilin. Çok değişik çevrelerden, illerden bir araya gelen sizler hayatı anlama noktasında da bir fırsata sahip oluyorsunuz. Dersiniz tek derdiniz olmamalı. Sizler enerjinizin, kabiliyetinizin en yüksek olduğu dönemdesiniz, anlama noktasında da hiçbir sıkıntınızın olmaması lazım” dedi.

“HAKLININ GÜÇLÜ OLDUĞU BİR DÜNYADA YAŞAMIYORUZ”

Gelecekte söz sahibi olacak gençlere düşen sorumlulukların altını çizen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Millet olarak sizlerin aileleri gibi sizlerden büyük beklentilere sahibiz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi eğitimi alarak, değerler eğitimine de sahip olarak mutlaka insanlığın geleceğinde önemli roller üstleneceğinizi biliyoruz. Dünya kuruldu kurulalı iyilerle kötülerin mücadelesi var. İyiliğin ölçüsü evrensel; yalnızca şu bölgenin insanı iyidir, yalnızca şu değere sahip olanlar iyidir diye bir şey yok. Dünyanın her yerinde doğru sözlü olmak iyidir, yalan kötüdür; cömert olmak iyidir, cimrilik kötüdür gibi yüzlerce çoğaltabileceğimiz örnekler var. Bizler devlet olarak, ailelerinizin size verdiği önem olarak topluma, geleceğe iyi birer fert, iyi insanların sayısını artıracak bireyler olarak yetişmenizi planlıyor, bunu amaçlıyoruz. Dünyanın geleceğinde söz sahibi olacak sizlerin iyilerin artırılmasındaki rolünüzü de hatırlatmak üzere bir araya geliyoruz. Sizler yalnızca kendinizden sorumlu kişiler olmayacaksınız. İleride bizlerin yerine geldiğinizde, toplum içerisinde yer bulduğunuzda o görevlerin de ifası sırasında sizler de iyilerin sayısını artırmaya çalışacaksınız ki dünya yaşanabilir hale gelsin. Maalesef bugün haklının güçlü olduğu bir dünyada yaşamıyoruz. Güçlünün haklı olduğu dünyada yaşıyoruz. Bu da bize ikinci bir sorumluluk veriyor; ekonomik yönden, siyasi yönden, kültürel yönden, teknolojiyi ve bilgileri kullanma yönünden güçlü olmamız lazım. Dolayısıyla sizlerin omuzlarındaki yük bu yönden de ağır. Bu yüzden bugünleri çok iyi değerlendirmelisiniz” diye konuştu.

“BÜTÜN GÖREV YERLERİMDE ÖĞRENCİLER ÖNCELİĞİM OLDU”

Gençleri birer emanet olarak gördüğünü aktaran Vali Nayir, “4’ü üniversiteyi bitiren, birinin bu sene üniversiteye başladığı 5 çocuk sahibi bir baba olarak sizlerin emanet olduğu duygusunu ben yakinen hissediyor ve yaşıyorum. Üniversite okuyan çocuğumun kaldığı yurda bir devlet büyüğünün gitmesi, onlarla sohbet etmesi benim hoşuma gider, çocuğumla ilgilenen, onu kendi ilgi alanında gören birileri var diye düşünürüm. Hoşuma giden bu durumu ben de yapayım diye görev yerlerimde hep bunu öncelikli olarak gördüm. Bu görüşmelerden sonra ailelerinize bizden selam söyleyin ki içleri rahat etsin” dedi.
 
“DPÜ’DEN BEKLENTİMİZ BÜYÜK”

Dumlupınar Üniversitesi’nin Kütahya’nın lokomotifi olduğuna değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğrencilere Kütahya’yı tanımadan ilden ayrılmamaları gerektiğini söyledi. Vali Nayir, “Dumlupınar Üniversitesi’nden beklentimiz büyük; üniversitemizi ilimizin bir lokomotifi olarak görmeye ve üniversite şehri olmaya çalışıyoruz. Sizlerin burada duyacağı refah, mutluluk ve huzur sizin tercih ettiğinizin daha üstündeki tercihlere sebep olacak, ilimizi de kıymetli hale getirecektir. Dolayısıyla bizler, sizlere kıymet verirken, gelecek nesillere de yatırım yapmayı, ilimizi bu açıdan tanıtmayı bir görev biliyoruz. 4 yıl Kütahya’da kaldıktan sonra ilimizi tanımadan giderseniz çok büyük kaybınız olur. Üniversitemiz mutlaka geziler düzenlesin, Osmanlı’nın kuruluş yerlerini, Kurtuluş Savaşı’nın önemli noktalarını sizlere tanıtsınlar. Eğer bu konuda eksiklik varsa yurt idarelerimiz, Valiliğimiz, Belediyemiz ve diğer birimlerimizle sizlere gerekli katkıyı sağlayabiliriz. Sizler için yapılacak bir şey eğer görev alanımız içerisindeyse onu yapmak bize mutluluk verecektir” diye konuştu.

ALİ İHSAN ERTAŞ: BEN OKURKEN BIRAKIN VALİYİ REKTÖRÜ BİLE GÖRMEDİM

Kütahya’da okuyan öğrencilerin şanslı olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, “Sağ sol olaylarının zirve yaptığı, okul koridorlarında kurşun seslerinin yükseldiği zor yıllarda üniversite okuduk. O yıllarda bırakın ilin valisini, mezun olduğumuz üniversitenin rektörünü hiç görmedik, sadece diplomalarımızda imzasını görebildik. Şanslınız; ilimizin en büyük mülki idare amiri Sayın Valimiz burada sizleri dinliyor, dertlerinize çözüm bulmaya çalışıyor. Bir diğer şansınız ise huzurlu bir şehirde okuyor olmanız. Üniversite dönemi iyi değerlendirilmesi gereken önemli yıllar. Kendinizi hem zihinsel hem de kültürel alanda geleceğe iyi hazırlamalısınız. Belediye olarak kültürel faaliyetlere çok önem veriyoruz. Her şey okulda okuduğunuz bilgilerle olmuyor. Bu yüzden etkinlikleri takip etmeli, ufkunuza yeni bilgiler eklemelisiniz. Ayağınıza getirilen kültür etkinliklerinden en iyi şekilde istifade etmelisiniz, bu sizin için çok önemli” şeklinde konuştu. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra öğrencilerin sorunlarını, istek ve arzularını dinledi, yurt binasında incelemelerde bulundu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.