Her Öğrencinin Bir Fidanı Var

Yaşam Yayın: 06 Nisan 2017 - Perşembe - Güncelleme: 06.04.2017 20:03:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4719 okunma
Google News

Her Öğrencinin Bir Fidanı Var

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’nce geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacı ile minik öğrenciler ile fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Seyitömer ilkokulu bahçesinde düzenlenen fidan dikim etkinliğinde ana sınıfı öğrencileri ile birlikte fidanlar toprakla buluştu.

Fidan dikmeyi öğrenen ve ilk can sularını veren minik öğrencilerin  heyecanı görülmeye değerdi. Kendi okullarının bahçesine birer fidan dikerek ağaçlandırma çalışmasına katılan öğrenciler; daha yaşanabilir bir dünya oluşturulmasında öğretmenleri ile birlikte katkı sağladılar. Kütahya Ağaçlandırma Şefi Cihan Akbaş  fidan dikerek, öğrencilere fidanın nasıl dikileceğini öğretti.

“Her Öğrencinin Bir Fidanı Var” sloganı ile düzenlenen etkinlikte, okul bahçesinde sedir, mavi ladin, akasya, çınar, ıhlamur ve karaçam olmak üzere toplam 1.400 adet fidan dikildi. Öğrencilerin fidan dikmek için birbirleriyle yarıştığı etkinlikte Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ayrıca 200 adet kestane, 50 adet ceviz ve 50 adet dut olmak üzere toplam 300 adet fidan dağıtıldı.

Dikim etkinliğine; Seyitömer Belediye Başkanı Halil Öztürk, Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Muhammet Çolak, Seyitömer İlkokulu Müdürü Mehmet Ali Solak, AKP Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, Ağaçlandırma Şube Müdürü Mustafa Kemal Erdoğan, Kütahya Orman İşletme Şefi Mustafa Doğan, Ağaçlandırma Şefi Cihan Akbaş, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Çevre bilincinin, ağaç ve orman sevgisinin amaçlandığı etkinlik çoşkulu bir şekilde geçerken, çocuklar okullarının bahçesini ağaçlandırmanın mutluluğunu yaşadı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.