Hem Doğa, Hem Tarih Kokuyor Domaniç

Gündem Yayın: 31 Aralık 2016 - Cumartesi - Güncelleme: 31.12.2016 16:57:21
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4095 okunma
Google News

Hem Doğa, Hem Tarih Kokuyor Domaniç

Günümüzde pek çok insan için bir kaçış noktası doğa…

Doğada, bol oksijen ve tertemiz havada yapılan trekking, yürüyüş yapmayı seven doğa tutkunları için vazgeçilmez bir aktivite olarak tercih ediliyor. Domaniç ormanları da tabiat tutkunu vatandaşlar için benzersiz güzelliği ile göz dolduruyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı’mız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun doğaseverleri Domaniç dağlarında stres atmaya, şehrin gürültüsünden uzaklaşmaya davet etmesi üzerine; Domaniç ormanları doğaseverler ile buluşmaya başladı.

İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) üyeleri Domaniç Ormanlarında “Doğa Yürüyüşü’’ düzenledi.

Domaniç ormanlarına gelen İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi DOSTUM üyesi 50 kişilik grubun yürüyüşü Abdülhamit Parkurundan başlayıp 1.200 Rakımlı Sivrice Tepesine kadar sürdü. Grup, yürüyüşün ardından geceyi kamp alanında geçirdi.

Domaniç Ormanlarında bulunan 30 kilometrelik Sultan Abdülhamit – Evliya Çelebi – Karderesi – Pazaralanı Yürüyüş Parkurlarına ek olarak yine Osmanlı Tarihi açısından büyük önem taşıyan ve Domaniç İlçesine ayrı bir değer katan Osmangazi-Osmanlı-Hayme Ana-Ebe Ana-Sarıkız ve Şehit Saru Batu Savcı Bey isimlerini verdiği 18 km uzunluğundaki 6 yeni yürüyüş parkurunu da hizmete sokan Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, zamanı keyifli bir atmosferde değerlendirmek isteyen tüm doğa tutkunlarını Domaniç’te buluşturmayı amaçlıyor.

Doğal bir güzelliğe sahip olan Domaniç Ormanları aynı zamanda tarihte de önemli bir yer olma özelliği ile tercih ediliyor. Osmanlı Beyliği Domaniç, Söğüt ve çevresinde kurulmuştur. Güngüz Alp’in eşi, Ertuğrul Gazi’nin annesi, Osman Gazi’nin de ninesi olan Hayme Ana Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna vesile olmasından dolayı “Devlet Ana” olarak anılırken, Türbesi Kayı boyunun yaylak olarak kullandığı Kütahya Domaniç’e bağlı Çarşamba köyünde bulunuyor.

Asırlık ağaçlarıyla sizi büyülemek için bekleyen Domaniç Ormanları, dokusu tarih kokan bir zamana yolculuk ve keyifli vakitler geçirmeniz için de sizleri her mevsim Domaniç’e bekliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.