HEDEF 2018 de 5000 ÜYE

Gündem Yayın: 07 Kasım 2017 - Salı - Güncelleme: 07.11.2017 12:49:23
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2392 okunma
Google News

İl Divan Toplantımızı Gerçekleştirdik
“HEDEF  2018 de 5000 ÜYE “
 
Yoncalı MTAL Uygulama Otelinde gerçekleştirilen Eğitim-Bir-Sen Kütahya  1 nolu Şube Toplantısına Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yrd.Şükrü KOLUKISA,Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kurul Üyesi Hıdır YILDIRIM,Ankara Etimesgut ilçe milli eğitim müdürü Ayfer YILDIRIM,EBS Kütahya 2 nolu şube başkanı Rafet KELEŞ,Şube Başkanı Fatih KÖSE ve şube yönetim kurulu üyeleri ile ilçe temsilcileri ve ilçe yönetim kurulları katıldı.

Genişletilmiş İl Divan Toplantısında yaptığı konuşmasında Şube Başkanı KÖSE, sendikacılığın kazanımına ve ülke gündemine ilişkin konulara değindi. KÖSE, “Sendikanın kurucusu M. Akif İnan başta olmak üzere tüm emektarları rahmetle ve şükranla anıyoruz .1992 de mevcut sendikacılık anlayışına bir reddiye olarak ta kurulan Eğitim-Bir-Sen’i diğer benzer yapılardan ayıran en büyük özelliği; her dem ümmetin ve milletin derdiyle dertlenen ve ufukta bir ışık arayan hatta yürekleri bir atan bir teşkilatın sinerjisi ile ışık saçan yapısı olmuştur.Bu yıl özellikle 1 Mayıs Emek ve dayanışma gününün organizasyonunda katılımın üst düzeyde olması için canı gönülden çalışan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan yönetim kurulu üyelerime, ilçe başkanlarıma, yönetimlerine, kadın komisyonumuza teşekkür ediyorum.Üye sayımızı yıllara göre sürekli artıran ve 15 Mayıs itibariyle 4092 üye ile çalışanların 55 inin kendine yer bulduğu büyük bir aile olduk.Üye çalışmalarımız hızla devam etmekte bugün itibariyle  4274 üye sayısına ve 57 lik bir orana ulaştık.Değerli dostlar bu gün burada yeni hedef koymanın gerekliliği de ortada. Şube olarak Mayıs 2018 de 5000 üyeye ulaşmaya var mıyız? Allah yardımcımız olsun.2018-2019 yıllarını kapsan Toplu sözleşme süreci Temmuz ayından başlayıp 22 Ağustos’a uzanan süreçte Şube Başkanı ve Memur-Sen il temsilcisi olarak gerek istişari mekanizmalarda gerekse yakın bilgilendirme ile süreci takip ettik. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar ortadayken bu şartlarda alınabileceğin en yükseğine talip olduk. 2015 toplu sözleşme sürecinden gelen 213 kazanımın aynen korunmasını, bunun yanında 45 yeni kazanımla birlikte 258 kazanıma ve toplamda 16,5 oransal zam ve olası enflasyon farklarını ihtiva eden bir sözleşmeyi bağladık. Nöbet ücretinden tutun sınav ücretlerine, 4/c li personelin ek ödemelerinden, yetiştirme kurs ücretlerine, fazla mesai ücretlerinden, eğitim öğretime hazırlık ödeneklerinin artırılmasına, şeflerin özel hizmet tazminatlarından, ilksan üyeliğinin isteğe bağlı olmasına, Halk eğitim merkezi öğretmenlerinin seminer dönemi çalışma ücretlerinden, Cuma ve Hac iznine ilişkin onlarca kazanımda bu sendikanın her bir ferdinin emeği, alın teri vardır. O nedenle iş kolumuz için, milletimiz için, ümmetimiz için, insanlık için emek harcayan, ter akıtan bu güzide teşkilatın mensupları, küf kokan, ihanet kokan yapıların mensuplarından değerlidir, şereflidir.Değerli dostlar.  16 Nisan Referandumu kimlerin kimlerle iş tuttuğunu, kimin yerli ve milli, kimin gayri milli olduğunu ortaya koymuştur. Bu gün birilerinin çıkıp ta biz “İYİ”yiz demelerine biz inanmıyoruz. Milletimizin feraseti kimin iyi kimiz kötü olduğunu ortaya çıkaracak güçtedir.dedi.


Toplantıya katılan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yrd.Şükrü KOLUKISA konuşmasında Bakanlık kendi içinde bitr performans değerlendirmesi aramazken,buna ihtiyaç duymazken,kendi başarısız politikalarıyla ilgili öz eleştiri dahi yapmazken,her seferinde öğretmeni eksik,atıl,eğitime muhtaç bireyler olarak algılandığını göstermesi abesle iştigaldir.MEB’in iki satırıyla öğretmenin hatırı karşı karşıya getirilmemelidir,dedi.


Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kurul Üyesi Hıdır YILDIRIM da konuşmasında 14 Şubat 1992’de sendikamızın kurulmasından itibaren medeniyet değerlerimizin neşrü neva bulması için gayret ettiğini bugüne kadar başörtüsünden,kat sayı adaletsizlğine,bir çok alanda kazanımlarımız var.Bu sendikamızın tarihi sürecinde Kütahyamızın büyük rolü var 15.06.1992 ‘de kurulan Kütahya şubemiz ilk kurulan şubelerdendri.Bugün 18.000 üye sayılarından son resmi gazete verilerine göre 420.000lere gelmiş durumdayız.Bu durumu hem korumak hem de kazanımlara ve yeni hedeflere götürmek zorundayız dedi.

İl Divan Toplantısı şube başkan yardımcılarının alanları ile ilgili sunumları sonrası İlçe temsilcilerine özverileri çalışmaları nedeniyle plaket takdimi ve dilek ve temennilerle sona erdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.