HAYIRSEVER KURUM VE KURULUŞLARLA KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gündem Yayın: 03 Mart 2017 - Cuma - Güncelleme: 03.03.2017 12:11:04
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3791 okunma
Google News

HAYIRSEVER KURUM VE KURULUŞLARLA KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda Hayırsever Kurum ve Kuruluşlarla Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Koordineli çalışılması için gerekli tedbirlerin alınmasını görüşmek ve kararlaştırmak amacıyla Vali Nayir başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Arif Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Öztopal ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Sizlerin yapmış olduğu yardım faaliyetlerini kıymetli buluyoruz ama bunu daha etkili hale getirme çalışmalarına biz de katkı vermek ve canlı tutmak hevesindeyiz. Sosyal yardım amaçlı derneklerimizi bir araya getirerek ilimizdeki yardımlaşma faaliyetlerinden birliği ve koordineyi sağlayabilir miyiz, varsa eksik olduğumuz konular bu konularda bilgi paylaşımında bulunup bir fikir üretebilir miyiz diye gayretimiz var” dedi.

“ETKİN VE VERİMLİ BİR İLETİŞİM AĞI KURMALIYIZ”

Sosyal yardım amacı taşıyan kurum ve kuruluşların iletişim ağının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Devletimizin en önemli özelliklerinden biri sosyal devlet olması. Vatandaşın geçim kapasitesini düşünen, ona yardımcı olmaya çalışan, yapabiliyorsa zenginden aldığı vergiyi fakire dağıtabilen ve gelir adaletsizliğini gidermeye yönelik tedbirleri olan bir devlet anlayışı içerisinde çalışması gerekiyor ve çalışıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerimiz bu konuda önemli görevler üstleniyor. Aynı zamanda mevzuat düzenlemesiyle bu konularda yerel yönetimlere de çalışma yapma imkanı verildi. Belediyelerimiz de bütçelerinden ayırdıkları paralarla sosyal yardım çalışmalarını kendi faaliyet programları içerisinde yürütüyor. Devlet bunu yaparken milletimizin tarihinden, kültüründen getirmiş olduğu özelliklerle herkes kendi toplumu içerisinde yardıma muhtaç kişilerin durumuyla ilgilenerek, onların derdini kendine dert edinerek bir şeyler yapma gayreti içerisinde oluyorlar. Gönüllü kuruluşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, derneklerimiz, vakıflarımız güzel işler ortaya koyuyor. İlde çok başlı, çok taraflı bir faaliyet yürütülüyor. Bu faaliyetler bazen tekrarı ortaya çıkarabiliyor, aynı kişi birçok yerden yardım alırken bazı kişiler de mağdur olabiliyor.  Bu yüzden bir iletişim ağı kurularak tekrarı önleyecek veya bu konuda ihtisas sahibi olmuş birine yönlendirebilecek bir sistem kurulabilir mi? Sizler, kendi temsilcilerinizi sosyal yardımlaşma, dayanışma içerisinde de bulunduruyorsunuz. Orada da o işin tek başına çözümü çoğu zaman mümkün olmuyor. Belli periyotlarda bir araya gelmelerle veya bu işe kafa yoran arkadaşlarımızın şöyle bir sistem kurarsak, bu işlem üzerine çalışırsak mevcut imkanlarımızı daha rasyonel şekilde ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştırırız noktasında bir gayretimiz olur mu? En azından bu düşünceyle bir araya gelmemizin bile olumlu bir tesir yapabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Vali Nayir’in açılış konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Kütahya Belediyesi tarafından oluşturulan ‘Yardım Sorgulama’ iletişim sistemi hakkında bilgiler verdi. Ertaş, “Yaklaşık bir sene önce internet üzerinden çalışabilen program kuruldu. Bu program gönüllü teşekküller dediğimiz toplantıda duyuruldu. Buradaki vakıf ve dernek başkanı arkadaşlarımıza veri girişi yapabilmeleri için şifreler verildi. Yapılan yardımlar buraya işlendiği takdirde her dernek ve vakıf kime ne şekilde, ne kadar yardım yapabildiğini görecektir. Bu şekilde mükerrer yardımların önüne geçilmiş oluyor. Buradaki bir diğer ayrıntı da sadece dernek veya vakfı başkanı arkadaşımız kendi şifresini girdiği zaman, girdiği bölümlerde değişiklik yapabiliyor, diğerlerine hiçbir şekilde müdahalede bulunamıyor sadece görüyor. Sistemimiz aktif şekilde çalışıyor” dedi.

Toplantı karşılıklı fikir alışverişi yapılmasının ardından sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.