HASTALARDAN FAZLA MI PARA ALINIYOR?

HASTALARDAN FAZLA MI PARA ALINIYOR?

Sağlık Yayın: 14 Şubat 2014 - Cuma - Güncelleme: 14.02.2014 10:59:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2974 okunma
Google News

EVLİYA ÇELEBİ HASTANESİNDE HASTALARDAN FAZLA MI FARK ALINIYOR?

 

Kütahya kamuoyunda bir süredir DPU Kütahya Evliya Çelebi Hastanesinde hastalardan alınan muayene ve ilaç farklarının 2. Basamak Hastanelerde olduğu gibi değil Üniversite Hastaneleri tarifesinden alındığı ve bu nedenle Kütahya’lıhemşehrilerimizin mağdur olduğu iddiası yer almaktadır. Israrla gündemde tutulan bu konuyu aydınlatmak için geçtiğimiz haftalarda bir basın açıklaması yapmış ve kesinlikle böyle bir durumun olmadığını net bir şekilde izah etmiştim. Ancak hemen sonrasında Kütahya Milletvekili Sayın Prof. Alim Işık’ın cevabi nitelikteki basın açıklamasında “Evliya Çelebi Hastanemizde muayene olan hastalardan 2. Basamak Hastanelerde alınan 8 TL yerine 12, 13, 20 TL gibi farklar alınmaktadır” iddiasını yeniledi. TBMM Genel Kurulunda da bu iddiasını kayıtlara geçecek şekilde tekrarladı.  

 

Tekrar söylemem gerekirse; Evliya Çelebi Hastanemizde vatandaşlarımız ister Sağlık Bakanlığı personeli doktorlarımıza isterse de Üniversite mensubu öğretim elemanlarımıza muayene olmuş olsun; 5 TL muayene, ilaç almışlarsa da 3 TL olmak üzere toplam 8 TL katkı payı alınmaktadır. Bunun bir kısmı eczaneden peşin alınmakta bir kısmı da maaşlarından kesinti yapılmaktadır. 8 TL. katkı payı 2. Basamak hastanelerin tümünde geçerli olan miktarın aynısıdır. Hemşehrilerimiz bu konuda müsterih olsun. Bunun doğruluğunu istedikleri bir eczaneye giderek kolayca da öğrenebilirler.

 

Herhangi bir eczaneden kolayca ulaşabilecek bu bilgi bile Sayın Alim Işık tarafından ısrarla neden kamuoyuna yanlış bir şekilde servis ediliyor? Acaba bu tarz yanıltmalarla toplumda partimize karşı bir öfke ve kışkırtma oluşturularak siyasi menfaat mi elde edilmeye çalışıyor? Halkımızdan Şehr-i Emin olma talebinde bulunan Sayın Milletvekilimiz için bu güven zedeleyici bir durumdur. Demek ki tüm söylediklerinin doğruluğunun önce test edilmesi gerekiyor. Biz de her daim bunu yapacağız.

 

 

Prof. Dr. Vural KAVUNCU

AK Parti Kütahya Milletvekili

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.