Halk Kütüphanesi şehrin en güzel yerinde inşa edilecek

Gündem Yayın: 25 Mayıs 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 25.05.2022 12:54:04
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
724 okunma
Google News

Vali Ali Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kütahya Belediyesi iş birliğinde yapılacak Halk Kütüphanesi’nin protokol imza töreninde konuştu. Vali Çelik, “Çok büyük bir heyecan duydum. Şehrimizin en güzel yerinde Kütahya’mızı kitaplarla buluşturacak, gençlerimizin buluşma noktası olacak büyük bir proje. Devletimizin ve milletimizin yarınları için çok değerli” dedi.

Depreme dayanıksız olduğu için yıkılan Kültür Sarayı binası yerine modern Halk Kütüphanesi inşa edilecek. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kütahya Belediyesi iş birliğinde, Ali Paşa Mahallesi’nde yapılacak 5 bin 988 metrekare kapalı alana sahip yeni Halk Kütüphanesi için Valilik Toplantı Salonunda protokol imza töreni düzenlendi.

Kütahya Belediyesi tarafından hazırlanan projenin tanıtılmasıyla başlayan törende, imzalar Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık ile Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş tarafından atıldı. 

Kütahya’nın en temel ihtiyaçlarından birinin kütüphane olduğunu belirten Vali Ali Çelik, Halk Kütüphanesi projesinden büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğunu söyledi.  

VALİ ALİ ÇELİK: KÜTAHYA’MIZ ADINA BÜYÜK BİR KAZANIM

Protokolün hayırlı olmasını dileyen Vali Çelik, “Kütahya Belediyemiz ciddi katkı sundu. Belediyemizin mülkiyetinde olan arazide inşa edilecek işin maliyetinin büyük kısmını Belediyemiz üstlenecek. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğümüz de bu zor zamanda ciddi bir kaynağı Kütahya’mıza ayırdı. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy’a, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımız Prof. Dr. Sn. Alim Işık’a ve Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürümüz Sn. Ali Odabaş’a şehrim ve hemşehrilerim adına şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu. 

“GENÇLERİMİZİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK”

Şehrin merkezinde, yeşille iç içe alana inşa edilecek halk kütüphanesinin Kütahya adına büyük bir kazanım olacağının altını çizen Vali Çelik, “Şehrimizin en güzel yerinde Kütahya’mızı kitaplarla buluşturacak, gençlerimizin buluşma noktası olacak, onlara gelecek vizyonu katacak, on yılları kucaklayacak büyük bir proje. Devletimizin ve milletimizin yarınları için çok değerli” dedi.

PROF. DR. ALİM IŞIK: CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA HİZMETE SUNMAYI İSTİYORUZ

Projeyi hayati olarak nitelendiren ve paydaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık, “Valimizin koordinesinde böyle bir törene paydaşlık yapmak bizleri de onurlandırdı. İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında tamamlayıp şehrimize kazandırmayı Rabbim nasip eder. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

ALİ ODABAŞ: BÜTÜN YAŞ GRUPLARINA HİZMET EDECEK

Kütüphanenin şimdiden Kütahya’ya hayırlı olması temennisinde bulunan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, “Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü olarak son yıllarda kütüphaneleri; kitap, masa, sandalye, raf denkleminden daha ötelere taşıyacak bir dönüşüm içindeyiz. Bu dönüşümde de kütüphanelerimizin fonksiyonlarını oldukça fazlalaştırıyoruz. Eskiden 7’den 70’e diye bir deyim vardı, biz doğumdan ölüme kadar bütün yaş gruplarına hizmet edebilecek fonksiyonlarla mekânlar tasarlıyoruz. Bu anlamda Kütahya’mızın da bir ihtiyacı vardı. Belediye Başkanımıza, ekibine çok teşekkür ediyorum. Meselenin çözümü için Sayın Valimiz çok fazla gayret gösterdi. Belediye ve Genel Müdürlükle görüşmelerde de pozitif, yapıcı, yol gösterici yönlerinden dolayı Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah 2023 yılına, Kütahya gibi sembol bir şehir bu güzel yatırıma kavuşmuş olur” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.