Halep için Tavşanlı’dan yardım tırları yola çıkmaya başladı

Yaşam Yayın: 15 Aralık 2016 - Perşembe - Güncelleme: 15.12.2016 13:35:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3948 okunma
Google News

Halep için Tavşanlı’dan yardım tırları yola çıkmaya başladı

Tuna İşleyen / Tavşanlı 

Suriye’nin Halep şehrinde bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak üzere İnsani Yardım Vakfı (İHH) Tavşanlı Temsilciliğince organize edilen “Sende elini uzat, Halep ölmesin” yardım kampanyası sonucu toplanan iki tır dolusu yardım malzemesi Halep’e ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan İHH Tavşanlı temsilcisi Mümtaz Serdaroğlu, İHH Hisarcık Temsilciliğince ilçe genelinde başlattıkları Halep’e yardım kampanyasına desteklerinden dolayı hayırseverlere teşekkür etti.

Serdaroğlu,  “ Suriye’de, özellikle Halep’te bir insanlık dramı yaşanıyor.  Yaklaşık 300 bin nüfuslu şehir 80 bine inmiş ve 7 – 8 kilometrelik alana sıkışmış durumdalar. Buradaki insanların çıkışına dahi izin verilmiyor ve katliam yapılıyor, savaş suçu işleniyor. Buradaki insanların elektriği yok suyu yok, son derece sıkıntılar içerisindeler. Tavşanlı’da da İHH ve diğer sivil toplum kuruluşları ile başlattığımız kampanyamıza destek veren esnafımızdan, sivil toplum kuruluşlarından ve hayırsever halkımızdan Allah razı olsun” dedi.

30 Aralık tarihine kadar çeşitli giyim, un, kömür ve ilaç yardımlarının yapılacağı bilgisi edinildi.

Daha sonra emekli müftü Ahmet Yaşar Çakmak tarafından yapılan duanın ardından Halep için toplanan yardım malzemelerinin yüklü olduğu tır Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gitmek için yola çıktı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.