'Hain saldırıyı kınıyoruz'

'Hain saldırıyı kınıyoruz'

Gündem Yayın: 02 Nisan 2015 - Perşembe - Güncelleme: 02.04.2015 19:12:10
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3689 okunma
Google News

'Hain saldırıyı kınıyoruz'

Kütahya Adliyesinde yapılan açıklamalarla hain terör saldırısı kınandı
'Hain saldırıyı kınıyoruz'
İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan  Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Kütahya Adliyesi önünde açıklamalar yapıldı.
Hain saldırının kınandığı tepki açıklamasına Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammed Yavuz,  Baro Başkanı Ahmet Atam, Hakimler, Cumhuriyet Savcıları, Avukatlar ve Adliye çalışanları katıldı. Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş ise savcı Kiraz'ın şehit olduğu haberinin yüreklere kor gibi düştüğünü dile getirdi.  Adalet mensubu herkesin bu acıyı yüreğinde hissettiğini kaydeden Taş, "Türkiye'nin her yerindeki adalet mensupları bu acıyı hissetmişlerdir. Terör eylemi olan bu menfur saldırıyı şehit Cumhuriyet Savcımızın şahsında, Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme, onlara gözdağı verme girişimi olarak görmekteyiz. Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet emellerine asla ulaşamayacaktır. Milli birlik ve beraberliğimizi asla yok edemeyecektir" diye konuştu.
Adalet Komisyon Başkanı Muhammed Yavuz da Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini "sözün bittiği yer" olarak nitelendirdi.  "Ne söylesek, ne kadar dil döksek boş" diyen Yavuz, şunları kaydetti: "Ama şu bilinmelidir ki, yargıyı ve adaleti hedef alan hiçbir saldırı bu zamana kadar başarılı olamamıştır. Arkadan gelen nesil ve meslektaşları o bayrağı alıp kaldığı yerden sürdürmüştür. Terörle, bu hain ve alçak saldırıyla hiçbir zaman hak alınamayacağı ve adalet dağıtılamayacağı ülkemizde çok sefer görülmüştür. Bundan sonra da bu böyle olacaktır." diye konuştu.
Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, şehit savcı Kiraz'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilediğinde bulunarak başladığı konuşmasında, saldırının Türk milletine yapıldığını söyledi. Terörün her türlüsünü lanetlediğini belirten Yılmaz, "Bu ülkeye, bu millete, birliğine, kardeşliğine yapılan her türlü saldırı karşısında, bu milletin de tek bir vücut olarak karşısında durduğunu, sadece adliye ve emniyet değil, bu milletin birlik ve beraber olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.
Kütahya Barosu Başkanı Ahmet Atam da şehit Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve yargı camiasına Başsağlığı dilediğini ifade ederek, saldırının hukuka, yargıya yapıldığını, bunun böyle anlanması gerektiğini aktardı. Açıklamaların ardından Vali Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Taş'a başsağlığı ziyaretinde bulundu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.