Haftanın 5 günü Tavşanlı DoÇ.Dr Mustafa KALEMLİ hastanesine servis

Haftanın 5 günü Tavşanlı DoÇ.Dr Mustafa KALEMLİ hastanesine servis

Sağlık Yayın: 12 Eylül 2013 - Perşembe - Güncelleme: 12.09.2013 11:28:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5028 okunma
Google News

 

                SAĞLIK ZİRVESİ SONUÇLARINI VERİYOR

                Kütahya Kamu hastanaleri birliği genel sekreteri Mithat Ekici’ninEmet ilçesini  ziyaretlerinde belediye başkanı Mustafa Koca’nın makamında toplanan sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları, ilçenin acil çözüm bekleyen sağlık sorunlarını masaya yatırdılar.

                Özellikle ilçede açık bulunan Çocuk ve kadın doğum doktoru bulunmayışının ele alındığı görüşmeler sonrası Kütahya’dan bu hafta  başından itibaren   bir çocuk ve bir kadın doğum doktoru görevlendirildi. Pazartesi günü Çocuk sağlığı ve hastalıkları doktoru Uzm.Dr. Sarper Şahin Emet  hastanesinde poliklinik hizmeti verdi. Yine Kütahyadan görevlendirilen Kadın doğum uzmanının dahaftanın belirli günleri ilçeye geleceği bildirildi.

                Sağlık zirvesinde hastaneler arası servis projesini hayata geçireceklerini belirten  Ekici'nin talimatları ile bu çalışmada hizmete alındı. Emet devlet hastanesinden haftanın 5 günü Tavşanlı DoÇ.Dr Mustafa Kalemli hastanesine servis kaldırılıyor.

                Kalemli  hastanesince her gün 5 çocuk hastalıkları, 3 Nöroloji,3 K.B.B,3 cildiye,4 tomografi,5 ortopedi,3 göz hastalıkları,3 üroloji,5 kardiyoloji,4 de ultrason kontenjanı ayrılıyor. Emet devlet hastanesinden bir gün önce randevu alacak olan vatandaşları hastane servisi ücretsiz götürüp, muayene sonrası ilçeye getiriyor

                İlçede önümüzdeki kura döneminde bir kadın doğum ve çocuk doktoru tayini beklenirken, özel hastane servisleri gibi devlet hastanesinin de Kütahya kamu hastaneleri birliği vasıtası ile servise başlamasa memnuniyetle karşılandı. Her branşta doktorun bulunmasını mümkün olmadığı bu sistemle vatandaşlar özel hastanelere ödedikleri katılım paylarından da kurtulmuş oldular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.