Haberleşme Kablosu Çalanlar Yakalandı

Asayiş Yayın: 17 Ağustos 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 17.08.2016 15:05:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3984 okunma
Google News

Kütahya İl Jandarma Komutanlığınca , haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlıklarının önlenmesi maksadıyla yürütülen çalışmalar kapsamında ;

1. 15 Ağustos 2016 günü saat 10.00 sıralarında Türk Telekom görevlilerince telefon kablosu çalındığının ihbar edilmesi üzerine görevlendirilen Jandarma  Devriyelerince ; Domaniçin bir köyünde (4) direk arasında toplam (200) m. haberleşme kablosunun çalındığı tespit edilmiştir.

Yapılan takip sonucu N.S. , Y.D. , İ.G. ve S.Y. isimli şahıslar kabloları 43 PN 494 plakalı otomobile yükledikleri esnada suç üstünde yakalanmıştır. Çevrede yapılan detaylı inceleme ve arama neticesinde ; kesilmiş telefon kabloları ve kabloları kesmek için kullanılan malzemeler ve S.Y. isimli şahsın yapılan üst aramasında (20) gr. Sigara tütününe karıştırılmış esrar maddesi ele geçirilmiştir. C. Sacısının talimatı ile Y.D. ve S.Y isimli şahıslar çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş olup olayla ilgili adli tahkikata devam edilmektedir.

2. 16 Ağustos 2016 günü 00.10 sıralarında Türk Telekom görevlilerince telefon kablolsu çalındığının ihbar edilmesi üzerine görevlendirilen Jandarma Devriyelerince ; Merkeze bağlı bir köyde (10) direk arasındaki haberleşme kablosunun çalındığı tespit edilmiştir.

Yapılan takip sonucu İ.A. isimli şahıs şüphenilmesi üzerine suç üstünde yakalanmıştır. Çevrede yapılan detaylı inceleme ve arama neticesinde ; kesilmiş telefon kabloları ve kabloları kesmek için kullanılan malzemeler ele geçirilmiştir. C. Savcısının talimatı ile İ.A. gözaltına alınmış , olayla ilgili adli tahkikata devam edilmektedir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.