Güvenli öğrenci taşıma toplantısı yapıldı

Gündem Yayın: 14 Eylül 2018 - Cuma - Güncelleme: 14.09.2018 13:02:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3304 okunma
Google News

Güvenli öğrenci taşıma toplantısı yapıldı

Tuna İşleyen /GÖRÜNTÜLÜ

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde güvenli öğrenci taşıma toplantısı yapıldı.

Trafik denetleme büro amiri komiser Ali Mert ve Tavşanlı Belediyesi trafik amiri Kenan Karakaya bilgilendirmede bulundu.

Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik denetleme büro amiri komiser Ali Mert ve Tavşanlı Belediyesi trafik amiri Kenan Karakaya Kültür Sarayında servis şoförlerine, okul servislerini kullanan öğrencilerin güvenliğinin sağlanması amacıyla, güvenli öğrenci taşıma toplantısı yaptı.

Toplantıya Filiz Kooperatifi Başkanı Mehmet Küçük, öğrenci servis şoförleri katıldı.

Toplantıda Bölge Trafik Amiri Ali Mert ve Zabıta Trafik Şefi Kenan Karakaya, 25 Ekim 2017 tarihinde çıkan Okul Servisleri Yönetmeliği'ni hatırlatarak 18 maddede istenen şartları, şoförlerin uyması gereken kuralları ve araç sahiplerinin yükümlülüklerini anlattı.

Geçtiğimiz yıl İstanbul başta olmak üzere bazı şehirlerde servis araçlarının karıştığı trafik kazlarını anımsatan yetkililer bu yıl Tavşanlı'da kapasite aşımına izin verilmeyeceğini, ayakta öğrenci taşıyan, emniyet kemeri kullanmayan, kamera sistemi kurmayan ve hız limitlerine uymayan araç sahiplerine cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Bu yönetmelikte amacın ticari faaliyet yürüten kişilere zorluk çıkartmak olmadığı, aksine güvenlik kurallarıyla işlerine yardımcı olmak ve çocukların olası tehlikelere karşı korunması olduğunun altı çizildi. Servis sahipleri ve şoförlerde bu tür istişare ve bilgilendirme toplantılarının son derece verimli olduğunu kaydederek 2018-2019 sezonuna hazır olduklarını ifade etti.

Tavşanlı'da öğrenci taşıyan 120 servis aracı bulunuyor.

Sine vizyon eşliğinde yapılan bilgilendirmeler ile program soru cevap şeklinde sona erdi.

Katılımcı şoförler gerçekleştirilen bilgilendirmenin oldukça faydalı olduğunu belirtirken, yetkililere teşekkür ettiler.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.