Gürok Grubu EKOMAT Projesiyle Yüzde 100 Geri Dönüşüm Sağlayacak

Ekonomi Yayın: 09 Ağustos 2022 - Salı - Güncelleme: 09.08.2022 14:47:03
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
715 okunma
Google News

Gürok Grubu EKOMAT Projesiyle Yüzde 100 Geri Dönüşüm Sağlayacak 
Gürok Grubu, Türkiye’de bir ilk olan EKOMAT Projesi’nin yeni bir ayağını üretim tesislerinde hayata geçiriyor. Camın yüzde 100 geri dönüşümünü sağlayan EKOMAT makinelerini tesislerinde konumlandıran Gürok, üretimde yeni ham maddeye olan ihtiyacı azaltmayı hedefliyor. 

 

 


Sürdürülebilirliği merkezine alarak faaliyetlerine devam eden Gürok Grubu, geri dönüşüme yüzde 100 katkı sağlamak ve hem çalışanlarının hem de toplumdaki geri dönüşüm bilincini artırmak amacıyla yeni yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda bünyesinde faaliyet gösteren GCA markasının finansörü olduğu EKOMAT projesini bir adım öteye taşıyan Grup, tesislerine kurduğu EKOMAT makineleriyle geri dönüşümü yaygınlaştırıyor.
EKOMAT’lar ile cam atıklar geri dönüştürülecek 
Pilot şehir olarak Yalova’da başlatılan EKOMAT projesi; BİRCAM Vakfı, GCA ve Park Cam birlikteliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Sürdürülebilirlik temasıyla, camın geri dönüşümünü gerçekleştirmek için kurgulanan projede, Yalova ve Çiftlikköy Belediyeleri sınırları içerisindeki 15 noktaya 30 adet EKOMAT makinesi konumlandırıldı. 
EKOMAT projesini üretim tesislerine de entegre eden Gürok Grubu, cam geri dönüşümünü sağlayan EKOMAT makinesi satın alarak GCA ve LAV tesislerinde yüzde 100 geri dönüşüm için ilk adımı attı. Bu sayede tesislerinde camı geri dönüştürerek hammadde olarak kullanılmasını sağlayacak. Grup, önümüzdeki dönemde Antalya’da bulunan Ali Bey Hotels & Resorts tesislerinde de EKOMAT yatırımında bulunacak.

Gürok Hakkında
1948 yılında Kütahya’da bir aile şirketi olarak ticari hayatına başlayan Gürok Grubu, 21. yüzyılın ilk diliminde Türkiye’nin en büyük özel sektör grupları arasındaki saygın yerini koruyor. Grup, sofra camı ve cam ambalajdan kiremite, turizmden yapıya kadar farklı sektörlerde sürdürülebilir bir büyüme sergiliyor.  Sofra camında dünyanın 5. büyük üreticisi olan LAV, bu alandaki deneyimini cam ambalaja taşıdığı GCA, turizm sektöründe 31 yıldır faaliyet gösteren Ali Bey Hotels & Resorts, Maldivlerde iki adada ultra lüks segmentte faaliyet gösteren JOALI Maldives, JOALI BEING, alanında öncü şirketlerden Gürok Kiremit ve bu projelerini hayata geçirdiği Lapis Yapı şirketleriyle 4 bin 500 kişiyi istihdam ediyor. Bulunduğu sektöre yenilikçi ilkler getiren ürün ve hizmetleriyle Gürok Grubu ülkemizi uluslararası alanda temsil ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.