Güral İşsizlik oranının az olduğunu söyledi

Gündem Yayın: 17 Mart 2017 - Cuma - Güncelleme: 17.03.2017 14:39:18
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3616 okunma
Google News

Güral Porselen İsmet Güral ‘ı ziyaret eden  Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yrd Kürşat Arad ve SGK Başkan Yardımcısı Muhittin Şahin Teşvikler konusunda İsmet Güral ile sohbette bulundu .
İsmet Güral  ;"Bizi ziyaretiniz  çok moral verici ,devletimizin bizlere nezaket ziyaretinde bulunması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir dedi. Kütahya da Allaha şükür ki issizlik oranı diğer illerimize oranla çok az.Kütahyamızda  çalışacak kişi bulamama  durumları var iş veriyorsun  2 gün sonra bırakıp gidiyor neden  işi bilmemeleri ve alışık olmadıkları için. Teşvik kapsamında çalışacak işçinin sıfırdan başlayan olması yerine daha öncesinde sigortalı olupta hali hazırda işsiz olan insanları almanın daha yerinde olacagını söyledi  Kütahya taahhüt ettiği 3500 hedefine ulaşacagına inanıyorum" dedi.
İsmet Güral gençlerimizi daha çocukluktan iş ortamına alıştırmamız gelecege hazırlamamız gerektiğini anlattı  ve bir anısını paylaştı .
"Barboros İlkokulunda 3.sınıfta okurken yaz tatilinde çalışmam için babam beni küçük bir terzi dükkanına çıraklığa verdi.Dükkan o kadar küçüktü ki  usta,kalfa ve 2 tane makine ancak sığıyordu.Bana dışarıya kapı önüne bir tabure verip otuttular.Usta elime bir kumaş  ve   iğne verdi akşama kadar teyel yapmaktan ellerim kanamıştı .Ertesi gün  usta bu sefer dikiş  yüzüğü verdi daha kolay yapmaya başladım.İkindi vaktinde dükkanın tam karşısında benimde okulum olan Barboros ilkokulunun bahçesinde sınıf arkadaşlarım  top oynuyorlardı bende dayanamayıp gittim. Aradan 10 dk geçmeden kalfa gelip usta çağırıyor dedi . Dükkana geri döndüm sıkılmış ve üzülmüştüm.
İlk hafta sonunda cumartesi günü öğle üzeri ustam 1 haftalık çalışmamın karşılığı olarak 25 kuruş verdi ve bu haftalık çalışman bitti diye eve gönderdi.Hayatımın ilk gelirini kazanmıştım  mutlu ve gururluydum.Evimize yaklaştığımda rastladığım seyyar satıcıdan kilosu 10 kuruş olan yenidünya dan 1 kilo alıp anneme götürdüm.Annemin yüzünde gülümsemeyle ve sevgiyle başımı okşaması tüm yorgunluğumu ve yılgınlığımı bitirmişti.Başım dikti ve gururluydum.iki ay boyunca çıraklığım  pazartesinden cumartesi öglene kadar devam etti.İlk cumartesinden sonra üzülmedim ,sıkılmadım ve şikayet etmedim.Ertesi senede  ilkokul 4.sınıftan  itibaren benim  kış-yaz her tatilde kereste atölyemizde çalışmamı öneren babamın  yönlendirmesine uydum ve ilkokul,ortaokul,lise hayatım boyunca  kereste fabrikamızda  çalışarak iş hayatına alıştım ve ögrendim.
Terzi ustamın bana pek ihtiyacı yoktu beni çırak olarak neden almıştı merak etmiştim ama çok da üzerinde durmamıştım.Yıllar sonra babamla bir sohbetimizde öğrendim ki benim haftalık 25 kuruşu babam verirmiş.  Şimdi anlıyorum ki babam beni bu günlere o zamanlardan hazırlamış, kendisini özlemle ,saygı  ve minnetle anıyorum"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.