Güral’ın Türkiye ve Kütahya sevgisi

Gündem Yayın: 23 Temmuz 2017 - Pazar - Güncelleme: 23.07.2017 11:37:17
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
3488 okunma
Google News

Güral’ın Türkiye ve Kütahya sevgisi… 
Yoğun iş trafiğine rağmen aldığı görevler nedeniyle son bir ayda pek çok toplantı ve görüşmeye katıldı.
 
 
Kütahyalı işadamı İsmet Güral, Güral Şirketler Gurubundaki yoğun işlerine rağmen, son bir ayını, üst düzey  toplantı ve ülkeler arası görüşmelerle geçirdi.
 
Güral Şirketler Gurubu Başkanı İsmet Güral,  üstlendiği görevler nedeniyle Ankara ve İstanbul’da yoğun görüşme ve toplantılara katıldı. Güral’ın yoğun programlarından bazıları şöyle sıralanabilir ;

Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral, eşi Av. Nesrin Güral ile birlikte 1 Haziran 2017 tarihinde Macaristan Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen İftar programına katıldı. Güral, Türk ve Müslüman geleneklerine saygı çerçevesinde düzenlenen iftar programında yakın dostu Büyükelçi Gabor Kiss’in davetlileri arasında bulunan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Kütahya Milletvekili Prof.Dr Vural Kavuncu ve eşi Deniz Kavuncu,  Demet Sabancı Çetindoğan ile   Kütahya’nın Macaristan’da ayrı bir öneme sahip olmasına yönelik sohbetler yapıldı. 

Güral Şirketler Gurubu Başkanı İsmet Güral, 3 Haziran 2017 günü MÜSİAD'ın 24. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. MÜSİAD Genel Başkanlığına seçilen Abdurrahman Kaan’ı tebrik eden Güral burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya , Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Kütahya üzerine görüşmelerde bulundu.

 

İsmet Güral, 17 Haziran 2017 tarihinde İstanbul’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Tarabya yerleşkesi “ Huber Köşkü”nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ikili bir görüşme  gerçekleştirdi. 

 

Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu Türkiye-Slovakya İş Konseyi Başkanı İsmet Güral, 20 Haziran 2017 tarihinde İstanbul’da düzenlenen DEİK İftarına katıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, yabancı ülkeler büyükelçileri, ticaret müşavirleri ve DEİK Ailesinin katılımıyla “Paylaşmak Önemsemektir” temalı iftar programında Türkiye ekonomisi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu  İsmet Güral iftar yemeği sonrası liseyi Kütahya’da okumasından dolayı hemşehrimiz olarak tanımladığı Ekonomi Bakanı Zeybekçi ile özel görüşmede bulundu. 
 

DEİK Slovakya İş Konseyi Başkanı İsmet Güral ile Türkiye- Avrupa İş Konseyleri Yürütme Kurulu Üyesi Harika Güral 28 Haziran 2017 tarihinde Slovakya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından büyükelçi, konsolos ve dış işleri bürokratlarına yönelik düzenlenen iş yemeği-resepsiyona katıldı. Büyükelçi Anna Turenicova ve diğer büyükelçilerle kişisel dostlukları da bulunan Güral, Türkiye’de meydana gelen hain terör olayları karşısındaki haklılığı yönündeki fikir ve görüşlerini dile getirdi. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin demokrasisi, ekonomisi, birlik ve beraberliği ile hala bölgede “Güvenli bir liman” olduğuna vurgu yapan İsmet Güral, bir AB ülkesi olan “Slovakya’nın da Türkiye’nin yanında olduğunu bilmek bizi mutlu ediyor” dedi. 

 

 Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral, 29-30 Haziran tarihlerinde Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın Türkiye ziyaretleri kapsamında yapılan üst düzey görüşmelerde kendisine iştirak etti. Başbakan Binali Yıldırım’ın Macaristan Heyeti onuruna Çankaya Köşkünde verdiği akşam yemeğine katılan Güral, yemek sonrası Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la özel görüşmelerde bulundu. Her iki ülkenin ekonomik-kültürel ve sosyolojik işbirliği yapmasına dönük uzun yıllardır çalışmalar yürüten İsmet Güral, Türk - Macar İş Forumuna katıldı ve Forum sonrası yaptığı açıklamada “İki ülke arasındaki ticaret hacminin giderek arttığını ifade ederek, ticaret hacminin 2016 yılında 2.6 milyar ABD doları civarında seyrettiğine vurgu yaptı.

Güral Şirketler Gurubu Başkanı İsmet Güral, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 9-13 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenen 22. Dünya Petrol Kongresinde hazır bulundu. Bakan Berat Albayrak ile ikili görüşme de yapan İsmet Güral, Kongre süreci ve sonrasına ilişkin Petrol ve doğalgaz sektörünün dinamik bir süreçten geçtiğini ifade etti. Ve ülkemizde son 15 yılda enerji sektöründe devrim niteliğinde adımlar atıldığına memnuniyet içinde şahitlik ediyoruz dedi.

 

DEİK Türkiye-Slovakya İş Konseyi Başkanı İsmet Güral 12 Temmuz 2017 tarihinde  Türkiye- Avrupa İş Konseyleri Yürütme Kurulu Üyesi Harika Güral ile birlikte Slovakya’ya gitti. İsmet Güral ile Harika Güral Bratislava şehrinde Slovakya’nın Türkiye Büyükelçisi Aslıgül Üğdül ve Slovak yetkililer Peter Mihok ile Türkiye-Slovakya ticaret hacminin geliştirilmesi yönünde görüşmelerde bulundular.  İsmet Güral, “Büyükelçi Aslıgül Üğdül’ün, Slovakya Büyükelçiliğine yeni atanmış olmasına rağmen, bu ülkede çok sevilen bir kişi olması bizleri mutlu etti. Kısa sürede Slovakya diplomatik çevrelerinde sevilen ve aranan bir isim olan Büyükelçimizin Türkiye’mizi en güzel şekilde temsil ediyor olması, ,Ülkemiz adına gurur vericidir. Sayın Büyükelçi’nin rezidansında onurumuza verdiği yemekten ve  bize göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı ayrıca çok teşekkür ediyorum ” dedi.  İsmet Güral “Büyükelçi Üğdül ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Slovakya ziyareti sırasında koyduğu, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 milyar dolar seviyelerine çıkarma hedefine ulaşma gayretiyle çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

 

İsmet Güral “ Fethullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen kanlı  darbe girişiminin yıldönümünde aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Türk Milleti, destansı tarihimizde bir çok örneği görüldüğü üzere, söz konusu olan vatan olduğunda hiç düşünmeden canını feda etmeyi göze almıştır. 15 Temmuz da bunun en güzel örneğidir. 15 Temmuz Türk Milletinin tüm dünyaya millet olma dersini verdiği bir demokrasi zaferimizdir.”  
 
Aldığı tüm görevlerde ve katıldığı tüm toplantılarda önceliğim Ülkem ve Kütahya diyen İsmet Güral, şirketlerinde çok yoğun iş mesaisine rağmen Türkiye ve Kütahya adına gerçekleşen tüm organizasyonlara katkı vermeye devam edeceğini vurguladı. 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.