Güneş Enerji Sistemleri Bakımı

Ekonomi Yayın: 01 Haziran 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 01.06.2020 13:43:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2215 okunma
Google News

Güneş Enerji Sistemleri Bakımı

Ülkemiz güneç bakımında zengin bir ülkedir. Güneş imkanı enerjiye çevirmek için kullanılmaktadır. Sağlıklı ve doğaya zararlı olmamasından dolayı talep gören https://www.teknolojiweb.net/gunes-enerji-sistemleri/  gelir elde etmeyi ve faturalardan kurtulmayı sağlar. Sistemde bulunan paneller zamanla kirlenir. Kirlenmesi elektrik üretiminde 3 ila 5 oranında performans kaybı yaşanmasına neden olur. Panellerin temizliğine özen gösterilmelidir. Temizlik ve bakımını yapmak hiç zor değildir. Saf suyla veya özel solüsyonlar yardımıyla kolayca temizlenir. Temizlenmesi verimin artırılması ve korunması sağlanacaktır.

Güneş Enerji Sistemleri Santralleri Temizliği

Tozlar, polenler, kirler ve diğer partiküllerin güneş enerji sistemleri santrallerine yapışması verimliliği düşürür. Kirler ve pislikler santraller üzerine yapışır, birikir ve belli zaman sonra güneş ışınlarının yeterli miktarda ulaşımını engeller. Işınların engellenmesi verimlilik oranını ciddi anlamda düşürür. Temizlik sırasında kimyasal maddelerin kullanılması tehlikelidir. Özel deterjanlar kullanarak panelleri temizlemek oldukça fazla maliyetli olacaktır.

Yüksek miktarlar ödemeden ve tehlikeye girmeden santralleri temizlemek mümkündür. Ultra de iyonize saf su kullanılarak paneller temizlenir. Düzenli olarak temizlendiğinde ve bakımları yapıldığında maksimum verimlilik elde edilir.  https://www.teknolojiweb.net/gunes-enerji-sistemleri/  adresinde gerekli bütün bilgilere ulaşmak mümkündür.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.