GÜLER; SELİ UCUZ ATLATTIK

GÜLER; SELİ UCUZ ATLATTIK

Gündem Yayın: 11 Haziran 2014 - Çarşamba - Güncelleme: 11.06.2014 08:16:24
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
3207 okunma
Google News

GÜLER; SELİ UCUZ ATLATTIK

 

Tavşanlı’da meydana gelen sel felaketi sonrasında hasar tespit çalışmaları tamamlanırken, Belediye Başkanı Mustafa Güler’in yaptığı açıklamaya göre; metrekareye 44 litre yağış düştü.

Sel felaketi sonrası  çeşitli mahallelerden 510 evden ihbar alındı, çok sayıda evlerin bodrum katları ve araçlar zarar gördü. Başkan Mustafa  Güler, “Felaketin büyüklüğüne göre ucuz atlattık” dedi.

Tavşanlı’da  geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen sel felaketinde can kaybı meydana gelmezken önemli maddi hasar oluştu. 

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler yaptığı açıklamada, afete, yaklaşık 60 motopomp, 5 vidanjör, 23 kepçe, 14 kamyon, 165 personel ile birlikte müdahale ettiklerini söyledi.

“90 yıllık süreçte yaşadığımız 4. felaketti bu” diyen Güler, “20 kilometrelik alanda etkili olan yağmur metrekareye 44 litre, toplamda 80 milyon litre olarak düştü. Sonuç itibariyle önemli bir sel felaketi yaşadık ve ucuz atlattık. Sel sonrası toplamda 510 noktadan ihbar geldi. Bu noktaların tamamına ulaştık ve Kütahya Belediyesi’nden ve AFAD’dan gelen ekiplerle birlikte gerekli inceleme ve çalışmaları gerçekleştirdik. Yapılan hasar tespit çalışmalarına göre 135 noktada hasar tespiti yapıldı. En ağır bilançolar siteler bölgesinin zemin katları ile yola paralel bina ve bodrum katlarında oluştu. En çok zarar gören mahallemiz Hanımçeşme Mahallesi oldu. Felaketin boyutu Kanlıdere ve ayağında gözlendi. Biz Kanlıdere’de ıslah çalışmalarını yapmıştık ama yine de mevcut haliyle sel sularını taşımadı. Bundan 4-5 yıl öncesi olsaydı bu sel felaketi çok daha büyük zararlar görürdük. Yağmur giderleri ile kanalizasyon giderlerini ayırmamızdaki haklılık görüldü.” dedi.

Belediye olarak bu felaketten ders çıkardıklarını ve bu yönde çalışmalar başlatacaklarını dile getiren Güler, “Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nden şehir merkezine kadar olan alanda menfezlerde sıkıntı olduğu ve orta refüjlerde bölünmelerin eksikliği anlaşıldı. Bundan sonraki süreçte biz gerekli birimlerle irtibata geçip projelerimizi de sunarak çalışmalar yapacağız. Gerek karayolları, gerekse DSİ’nin yapması gereken çalışmaları kendilerine proje olarak vereceğiz” 

Sel felaketinden mağdur olan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Güler, “AFAD yoluyla hasarların temini konusunda çalışmalar yapılacak. AFAD yetkilileri incelemelerini yaptı ve sonuçları itibariyle yardım konusunda çalışma yürütecek. Araçları zarar gören vatandaşlarda kaskosu olanların sıkıntıları yok ama sigorta afet mağduriyetini çözmüyor. Ancak ben yine de diyorum ki sigortalıysanız hasar tutanağı tutturun. Belki ileride devlet bu konuda bir şey düşünebilir” dedi.

Evleri oturulmaz hale gelen 3 ailenin barınma, yemek ve giyecek ihtiyaçlarının ise Belediye tarafından karşılandığı öğrenildi.

Öte yandan sel suları Cumartesi Pazarı’nda kurulan çadırları, satılan meyve ve sebzeleri, birçok ürünü önüne alarak sürüklemiş, pazarcı esnafının da önemli maddi kaybına sebep olmuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.