Güler Ailesinden Erdemli Davranış

Yaşam Yayın: 15 Ekim 2019 - Salı - Güncelleme: 15.10.2019 18:00:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2886 okunma
Google News

 

 Güler Ailesinden Erdemli Davranış

 Geçtiğimiz günlerde Kütahya’nın Altıntaş İlçesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanemizde tüm uğraşlara rağmen Beyin Ölümü gerçekleşen Çanakkale İli, Çan İlçesi, Kızılelma Köyünden 39 yaşındaki Bahattin Güler’in ailesi tarafından iki böbreği ve karaciğeri organ bekleyen hastalara bağışlandı.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Canan Balcı, Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Emre Tokur’un ve Organ Nakil Koordinatörü Korhan Sunar’ın, Güler’in yakınlarıyla görüşerek organlarını bağışlayıp bağışlamayacakları konusunda fikirlerini sordu.

Ailenin olumlu yanıtının ardından, Kütahya Organ Nakil Koordinatörlüğü ekipleri tarafından doku analizleri yapılmak üzere hazırlıklar tamamlandı. Gece yarısı yapılan operasyonda, Güler’in karaciğeri ile iki böbreği alındı. Güler’in karaciğeri İzmir Kent Hastanesine, Sağ Böbreği Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sol Böbreği ise İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmekte olan hastalara umut olmak için  özel araçlarla gönderildi.

 

 

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Orhan Özatik;  Yaptığı açıklamada, organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini, bağışlanan her organ ile bir başka cana hayat verileceğinin önemini ifade ederek şunları kaydetti:

“Genç kardeşimiz ne yazık ki yoğun bakımda 11 gün süren hayat mücadelesini kaybetti. Kendisini hayata bağlayabilmek için ekiplerimiz tarafından  uzun uğraşlar verildi. Ancak yapılan tedavilerde ne yazık ki sonuç alamadık. Beyin ölümü gerçekleşen hastamızın ailesinin organ bağışında bulunmalarını kabul etmeleriyle harekete geçtik. Güler ailesinin göstermiş oldukları erdemli davranış ve büyük fedakârlık için kendilerine teşekkür ediyorum. Dileriz bu organ bağışı Kütahya’mıza örnek olur. Çünkü organ bağışı bekleyen hastaların organ nakli dışında hayata tutunma şansları bulunmamaktadır. Güler ailesine buradan teşekkür ediyorum. Aileye ve yakınlarına başsağlığı, Bahattin kardeşimize de Allah’tan  Rahmet diliyorum.” Dedi.

Özatik, böbreklerin birer hastaya, karaciğerin ise 1 veya split olarak kullanılarak 2 hastaya nakledilebileceğini de sözlerine ekledi.

Organ Çıkarımı Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde  İzmir Kent Hastanesi Organ Nakil Ekibi, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Özlem Koçak, Araştırma Görevlileri Merve Yaman ve Oğuz Kayıkçı, Nakil Koordinatörü Dr. Korhan Sunar, , Tranplatasyon Hemşiresi Ayşe Yıldızhan ve Ameliyathane görevlileri tarafından gerçekleştirildi. #OrganBağışıHayatKurtarır

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.