Gül; “ PLANIMDA SİYASET YAPMAK YOK“

Gül; " PLANIMDA SİYASET YAPMAK YOK"

Gündem Yayın: 19 Nisan 2014 - Cumartesi - Güncelleme: 19.04.2014 16:29:54
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 6 dk.
3386 okunma
Google News

"KÜTAHYA, MEMLEKETİMİZİN EN GÜZİDE İLLERİNDEN BİRİSİ”

Cumhurbaşkanı Gül, Kütahya’nın her geçen gün geliştiğini, eksiklerini giderdiğini, yolları ve havaalanının çok daha güzel olduğunu söyledi. Kamu görevlilerinin vatandaşa hizmet etmek için var olduğuna da işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Kütahya, memleketimizin en güzide illerinden birisi. Birçok tarihî olaya da şahitlik yapmış, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda, Kurtuluş Savaşı’nda, Dumlupınar’da, her zaman kahramanlığını ispatlamış ve kahramanlar çıkartmış bir şehrimizdir. Bu şehrimizde huzuru, kardeşliği ve dayanışmayı görmekten her zaman gurur duyuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, ilde yapacağı temaslarda yapılması gerekenler hakkında bilgi alacağını belirterek, “Sizlere hizmet etmek için devletin varlığını göstereceğiz” dedi.

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Gül, gösterdikleri yoğun sevgiden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

KÜTAHYA, HER ZAMAN VATANINA, MİLLETİNE BAĞLI VE HUZURLU BİR ŞEHİR OLARAK BİLİNİR”

Cumhurbaşkanı Gül, Kütahya’da il protokolü, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri ve iş adamları ile öğle yemeğinde bir araya geldi ve çinicilik standını inceledi.

 

Öğle yemeğinin gerçekleştirildiği otelin giriş katında kurulu bulunan tanıtım standı gezen Cumhurbaşkanı Gül’e, Çinicilik Odası Başkanı Sadık Erilbaylı ve çini ustaları tarafından çinicilik hakkında bilgi sunuldu.

Cumhurbaşkanı Gül’e daha sonra da il protokolü, ilin önde gelenleri, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri ve iş adamları ile bir araya geldiği öğle yemeğinde bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Gül, Kütahya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki sefer Kütahya’ya gerçekleştireceği geziyi iptal etmek zorunda kaldığını, bundan dolayı da bugün ziyareti yapmaktan duyduğu mutluluğu da dile getirdi.


CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SÜRECİ

Cumhurbaşkanı Gül: “Mahalli seçimler bittikten sonra gündemimizdeki konunun Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacağı gayet açıktır. Çünkü Türkiye gibi açık bir toplumun olduğu, herkesin katılımcı bir şekilde görüşlerini ifade ettiği bir ülkede bunu tartışmaktan daha tabii bir şey olamaz. Onu da ben geçen senelerde gündemimizdeki konu budur, konuşulacaktır dedim ve çeşitli vesilelerle de bu tip sorulara cevaplar verdim. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sürecin nasıl olacağı Yüksek Seçim Kurulu tarafından da duyuruldu, dolayısıyla takvim de bilinmekte. Ama önce şunu söylemek isterim. Ben bu Cumhurbaşkanlığı seçiminin gayet nezih neticelenecek bir seçim sürecinin olacağına inanıyorum. Çünkü eskiden yaşadığımız krizler, tartışmalar bunlar olmayacaktır. Herhangi bir belirsizlik de söz konusu değildir. Onun için herhangi bir siyasi risk yüklenmesin ülkenin üstüne. Bu anlamda ben, herkes işinde gücünde sakin olsun diyorum. Diğer yandan tabii ki nihayetinde adaylar çıkacaktır. Bunlar da önümüzdeki günlerde belli olur. Sayın Başbakan ve benimle ilgili konular söz konusu olduğunda bir araya gelip bunları konuşacağımızı, görüşeceğimizi zaten söyledik. İşte gördüğünüz gibi çeşitli istişareler, çeşitli temayül çalışmaları yapılıyor. Bunlar seçimlerden önce, kararlar verilmeden önce yapılan şeylerdir. Biz de bir araya geldiğimizde konuşup bunları neticelendireceğiz. Tabii ki Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili adaylar netleştikten sonra başka bir süreç başlayacaktır. Bu vesileyle şunu da söylemek isterim. Görüyorum birçok tartışma oluyor, birçok spekülasyon falan oluyor. Yani ben devletin bütün kademelerinde milletimize hizmet ettim. Büyük bir şerefle bu görevleri hep yerine getirdim ve bundan daha büyük bir gurur da tabii ki söz konusu olamaz. Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını da doğrusu burada paylaşmak isterim. Çünkü bakıyorum birçok spekülasyon, birçok şeyler söyleniyor. Bunlar günü geldikçe tabii daha çok konuşulacaktır, tartışılacaktır ama bunun da bilinmesini arzu ederim.”

Soru: “Efendim siyasi planım yok dediniz, gelecekle ilgili?”

Cumhurbaşkanı Gül: “Evet, bugünkü şartlarda böyle bir planımın olmadığını söyledim, evet.”

Soru: “Bu soruyla bağlantılı olarak Medvedev-Putin formülü çok tartışılıyor, sizi Başbakanlık koltuğunda düşünebilecek miyiz?”

Cumhurbaşkanı Gül: “Ben onların doğrusu bu şekilde demokrasiye çok yakışan bir uygulama olduğu kanaatinde değilim. Hali hazırda, yani dediğim gibi, bugünkü şartlar içerisinde düşüncemi söylemiş oldum size.”

Soru: “Gelecekle ilgili siyaset planım yok derken, adaylığınızı tekrar koymazsanız siyaseti bırakacak mısınız efendim?”

Cumhurbaşkanı Gül: “Söyledim, böyle bir siyasi, yani mevcut şartlar içerisinde, yani koşullar, bugünkü şartlar içerisinde böyle bir planımın olmadığını söyledim size.”

Soru: “Peki efendim, bu aynı zamanda Köşk’e yeniden adaylığınızın da bir işareti mi, yani isteğinizin?”

Cumhurbaşkanı Gül: “Onu da gayet açık bir biçimde söyledim. Tabii ki bugün Cumhurbaşkanı olduğum için bazı konuları açık konuşmak beni sınırlıyor. Ama şu bir gerçek ki, ben bağımsız bir şekilde siyasete girmiş veyahut da Cumhurbaşkanı olmuş bir insan değilim. Dolayısıyla, muhakkak bunu arkadaşlarımızla konuşacağımızı, tartışacağımızı ve neticede hep beraber bir karara varacağımızı ve bunu da kendi aramızda konuşarak halledeceğimizi söyledim. Dediğim gibi, bunlar gayet açık, şeffaf bir şekilde olan konular. Türkiye yeterince olgun bir ülke, hepimiz de yeteri kadar olgunuz. Onun için Türkiye’nin geleceği daima parlak olacaktır, Türkiye’nin geleceği daima da iyi olacaktır.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.