GREV SEÇENEĞİ MASADA DURUYOR

Gündem Yayın: 17 Temmuz 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 17.07.2019 20:59:30
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1961 okunma
Google News

TÜRK-İŞ’E BAĞLI SENDİKALARDAN KÜTAHYA GAZETECİLER CEMİYETİNE ZİYARET
GREV SEÇENEĞİ  MASADA DURUYOR
Kütahya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden ve toplu iş sözleşmeleri hakkında açıklamalarda bulunan Türk-İş’e bağlı sendikalar, hükümet tarafından sunulan zam teklifinin çok düşük olduğuna dikkat çekerek, grev seçeneğinin masada olduğunu işaret etti
Türk-İş Sendikasına bağlı Tes-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Ramazan İlhan, Maden-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Bülent Aydın, Yol-İş Sendikası Başkanı Ali Okçu, Belediye-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Alaaddin Özçallı, Kop-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Mehmet Sığanık, Haber-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Abdullah Yiğit ve Toley-İş Sendikası Kütahya Temsilcisi Fikret Yurtlu, Kütahya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundular. Sendika temsilcilerini Germiyan Sokağındaki Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Konağındaki kahvaltıda ağırlayan Başkan Erkan Sağlam, Kütahya’nın yararına olan herkese destek vermeye hazır olduklarını belirtti.
‘SENDİKAL ÖRGÜTLENMEYİ TIKIYOR’
Burada gündemdeki toplu iş sözleşmeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Türk-İş İl Temsilcisi ve Tes-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Ramazan İlhan, hükümete 13 Temmuz 1766 yılında tarihte ilk kez toplu iş sözleşmesinin imzalandığı Kütahya’dan seslendi. İlhan, “Hükümet ile Türk-İş Sendikası arasında kamu sözleşmeleri ile ilgili süreç devam ediyor. Başkanımız Sayın Ergun Atalay, Bakanımız ile yaptığı görüşmede hükümetin teklifini aldı. Türk-İş olarak daha önce  3 bin 500 TL’nin altındaki ücretlerin bu seviyeye çekilmesi ve bu ücretin üzerine 300 TL iyileştirme yapılması ve birinci altı ayda yüzde 15, birinci yıl ikinci altı ay zammının da enflasyon artı 3 puan refah payı olarak taleplerimizi iletmiştik. Bu ücret zammıyla ilgiliydi. Bunun yanında 697 sayılı KHK ile kamu kurumlarında çalışan KİT’ler hariç kadroya geçirilen personelle alakalı 2020 yılının Ekim ayına kadar yüzde 4 artı yüzde 4 bir ücretle sendikal örgütlülüğünde önünü tıkayan düzenleme ile kadro verilmişti. Biz bunun iptalini istiyoruz. Bunun yanında yine KİT’lerde çalışan 85 bin taşeron işçi kadro dışı kalmıştı. O arkadaşlarımızla ilgili de bir talebimiz vardı” dedi. 
‘SUNULAN TEKLİFİ KONUŞMAYA
BİLE GEREK GÖRMÜYORUZ’
“Gördüğümüz kadarıyla sayın bakan birinci 6 ay için yüzde 5, ikinci altı ay için ise yüzde 4 gibi, değerlendirmeye bile almayacağımız, üzerinde konuşmaya bile gerek görmediğimiz bir teklifle geldiler” diyen Şube Başkanı Ramazan İlhan, “Biz bunu değerlendirmedik bile. Sendikaların Ağustos ayının sonuna kadar yasal süreçleri devam ediyor. Dolayısıyla kim ne derse desin Türkiye’de ciddi manada bir ekonomik kriz var, hissediliyor. Biz Türk-İş topluluğu olarak bu ekonomik krizin müsebbibi biz değiliz, bunun bedelini asla biz ödemeyeceğiz. Masamızda iş kollarına göre değişiklik arz etse de grev seçeneği de var. Tabi ki sendikalar olarak grevi tasvip etmiyoruz ve istemiyoruz. Masada anlaşmak istiyoruz. Kütahya’nın en büyük eksiği maalesef lobicilik. Biz varlık içinde yokluk çeken bir il durumundayız. Bunu çevre illerimize baktığımızda Kütahya’nın ne durumda olduğunu hep beraber müşahede edebiliyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.