GÖREN GÖZ CİHAZI DAĞITIM TÖRENİ

Yaşam Yayın: 31 Mayıs 2018 - Perşembe - Güncelleme: 31.05.2018 10:28:21
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1930 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR GÖREN GÖZ CİHAZI DAĞITIM TÖRENİNE KATILDI
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen, görme engellilerin bağımsız hareket olanağına kavuşarak, sosyal yaşamda daha fazla yer alabilmelerini ve yaşam şartlarını kolaylaştırmayı amaçlayan “Gören Göz Projesi” kapsamında Kütahya’da “gören göz” cihazının dağıtımına başlandı. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde düzenlenen dağıtım törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, görme engelliler ile yakınları katıldı. 

“ONLARIN PROBLEMİ HEPİMİZİ İLGİLENDİRMELİ”

Engellilerin yaşadığı problemlerin herkesi yakından ilgilendirmesi gerektiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Engellilerimiz toplum tarafından benimsenmeli. Onların problemi toplumun, hükümetimizin, yöneticilerimizin problemi olmadıkça bu işte başarılı olamayız” dedi.

“ENGELLİLERİMİZİN HAYATI KOLAYLAŞACAK”

Engellilerin yaşadıkları sıkıntıların en aza indirmede gören göz cihazının örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bugün burada bunun güzel bir örneğini görüyoruz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın iş birliği halinde görme engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak, onlara daha rahat hareket imkanı sağlayacak bir cihazı inşallah eğitimlerini de vererek devletimiz tarafından vatandaşlarımıza kazandırmış olacağız. Engellilerimizin dışarı çıkmaları, haberleşmeleri, ulaşımları ne kadar rahat hale gelirse hem engellilerimizin hem de engellimizin ailesinin hayatı kolaylaşacak. Bu güzel bir çalışma, inşallah devamı gelir. Sizlerin bugüne kadar en iyi kullandığınız bastonlarınız, telefonlarınız, saatleriniz var. Bu da onlara bir destek sağlamış olacak” diye konuştu. 

“Gören Göz” projesi kapsamında Kütahya’ya gönderilen 130 cihazdan 80’i Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan tarafından görme engelli vatandaşlara teslim edildi. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir, gören göz cihazının dağıtılmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğü binalarında incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.