Gönüllü Güçler Bağımlılık mücadelesinde

Gündem Yayın: 28 Haziran 2018 - Perşembe - Güncelleme: 28.06.2018 17:37:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2748 okunma
Google News

Tavşanlı Kaymakamlığı bünyesinde, uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına destek vermek için kurulan SANDER (Sağlıklı Nesiller Derneği) çalışmalarını sürdürüyor. 

Kuruluşunun tamamlanmaının  ardından, kurucu üyeler,   Kaymakam Yüksel Kara’yı ve Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı’yı ziyaret ederek istişarelerde bulundular. 

SANDER Başkanı Hüseyin Buroğlu, bütün kuruluşların gönüllüleriyle kurulan dernek çalışmalarını şöyle anlattı: 

“Kaymakamlık bünyesinde kurulan uyuşturucuyla mücadele komisyonunda yapılan faaliyetleri hızlandırmak ve projeleri biran önce hayata geçirmek için SANDER (Sağlıklı Nesiller Derneği) kuruldu. Kurulan dernekte her kurumdan bir görevli yer almakta. Derneğin en önemli amaçlarından bir tanesi madde bağımlılığı ile mücadele olsa da, teknoloji bağımlılığı, sigara bağımlılığı, alkol bağımlılığı, engelli vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması ve sosyal yaşama katılmalarının kolaylaştırılması yer almakta. Tamamen gençlerin sosyal hayattaki yaşam kalitelerini arttırmak amaçlı kurulan dernekte hem bedensel, hem ruhsal sağlıklarının korunması, yeterli öz güvene ve kültüre sahip olmasını sağlamak, ailelerin çocuk yetiştirme konusunda desteklenmesi, ihtiyaç duyulan noktalarda devlet kurumlarına yönlendirilmesi aile bütünlüğünün korunması ve sağlıklı sürdürülmesi amacıyla mücadelemize devam edeceğiz. Bağımlılıkla mücadele noktasında birçok kurumumuzla ortaklaşa projeler hazırladık ve bu projelerimizi en kısa sürede hayata geçireceğiz. Derneğimizin isminde de olduğu gibi amacımız sağlıklı nesiller yetiştirmek ve toplumun refah seviyesini artırmak, bunun içinde mücadele noktasında arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni sonuna kadar yapacağız.” 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.