GÖÇMEN ÇOCUKLARA UYUM (MUYU) SETİ DAĞITILDI

Eğitim Yayın: 06 Kasım 2016 - Pazar - Güncelleme: 06.11.2016 08:50:50
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4909 okunma
Google News

 

Ülkelerindeki çatışma ve şiddet olayları nedeniyle Türkiye’de hayatlarını sürdüren Suriyeli, Iraklı, Filistinli ve Afganistanlı çocukların yüzü MUYU Seti ile güldü. 

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde yürütülen proje kapsamında Kütahya’da göçmen çocuklara Uyum (MUYU) setlerinin dağıtımına başlandı. 

Şeker İlkokulunda gerçekleştirilen dağıtım törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Sedat Oktar, İl Göç İdaresi Müdürü İsmail Fatih Tüzen, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

İç savaş nedeniyle yerinden yurdundan olan ve eğitimine Kütahya’da devam eden çocuklarla tek tek ilgilenen Vali Ahmet Hamdi Nayir’in çocuklarla hem Türkçe hem de Arapça konuşması renkli görüntülere sahne oldu. 

Göçmen öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu törene damgasını ise 8 yaşındaki Iraklı Rowan Alarada vurdu. Vali Ahmet Hamdi Nayir’e ve katılımcılara teşekkür eden 2’nci sınıf öğrencisi Rowan Alarada şirini okuduktan sonra sınıf tahtasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözünü yazdı. 8 yaşındaki Iraklı Rowan Alarada protokol üyeleri tarafından dakikalarca alkışlandı. 

Etkinliklerin sona ermesinin ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki protokol üyeleri tarafından 1 ve 2’nci sınıf öğrencisi 22 göçmen çocuğa uyum seti dağıtıldı. 

MUYU eğitim setlerinin göçmen çocukların eğitimine ve uyumuna önemli katkılar sağlayacağına dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Buradaki büyükleriniz sizi çok seviyor. Sizlere verdiğimiz MUYU setleri de eğitiminize katkı sağlayacak. Uyum seti sayesinde daha iyi Türkçe öğreneceksiniz. Sizlerden tek isteğimiz; çok çalışıp başarılı olmanız.” diye konuştu. 

İl Göç İdaresi Müdürü İsmail Fatih Tüzen Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan çocuklar ile Türkiye’deki yaşıtları arasındaki iletişimi kolaylaştırmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Tüzen, proje kapsamında Kütahya’da yaklaşık 100 göçmen öğrenciye uyum seti dağıtılacağını kaydetti. 

İlkokul 1 ve 2’nci sınıfa devam eden çocukların kullanımı için hazırlanan setlerde Türkçe, İngilizce, Fars ve Arapça dillerinde hikaye ve boyama kitapları, motif boyama kitabı, resim defteri, boyama kalemleri ve kalem kutusu bulunuyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.