GÖBEL UYGULAMA OTELİ'NİN TASLAK PROJESİ HAZIR...

GÖBEL'E YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMA OTELİ ÇERÇEVESİNDE DÜŞÜNÜLEN OBA PROJESİ İÇİN TANAP'TAN DESTEK İSTENECEK. PROJE TOPLANTISI TAVŞANLI MESLEK YÜKSEK OKULU'NDA GENİŞ BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. OTEL VE OBA KONSEPTİ ENİNE BOYUNA TARTIŞILARAK TASLAK PROJE NETLEŞTİRİLDİ.

Turizm Yayın: 16 Ağustos 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 16.08.2017 16:40:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3762 okunma
Google News



Tavşanlı'nın turizm merkezi Göbel'de Tavşanlı Belediyesi ve Dumlupınar Üniversitesi iş birliğinde yapılacak uygulama oteli için geniş bir katılımla istişare toplantısı düzenlendi. Tarih, kültür ve sağlık konularının ele alınarak değerlendirildiği taslak proje üzerinde protokol menspları görüşlerini dile getirerek fikir birliğine vardı. 
Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, AK Parti ilçe Başkanı Hilmi Gümüş, TTSO Başkanı Davut Efe, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okul Müdürü Bülent Cırık, akademisyenler ve Belediye birim amirlerinin katıldığı toplantıda Mimarlık fakültesi akademisyenlerinin hazırladığı 50 yatak kapasiteli taslak projenin tanıtımı yapıldı.
Toplantıda bilgilendirme yapan DPÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Cırık, 18 dönüm arazide Tavşanlı'yı turizm alanında geleceğe taşıyacak en iyi projenin peşinde koştuklarını ifade ederek OBA Projesi için TANAP'tan destek isteyeceklerini, projeyi hazırlayarak 23 Ağustos tarihine kadar ilgili kuruma göndereceklerini söyledi.
Toplantıda Tavşanlılı yöneticiler ve akademisyenler hem otel hemde Oba konusunda fikirlerini paylaşarak, bir kaç küçük detayın eksik görüldüğü taslak projeye son şeklinin verilmesi, ardından da projeye başlanması konusunda görüş birliğine vardı. Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler "Kaymakamımız, vekilimiz, rektörümüz, AK Parti ilçe başkanımız, Ticaret Odası başkanımız ve ilgili birim amirlerimizle son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. İlçemizin turizm konusunda en değerli bölgesine üniversitemizle beraber 18 dönüme 50 yatak kapasiteli otel kazandırıyoruz. Bugün burada 23 Ağustos'ta başvurusu tamamlanacak olan TANAP desteklemesi için toplandık. 11 adet Oba çadırı, kafeterya ve sosyal alanlar için 1,5 milyon TL'ye kadar destek alabileceğimiz TANAP için başvuru yapmaya karar verdik. Akademisyen arkadaşlarımız bizleri bilgilendirdi ve projenin son şeklini vererek başvuru noktasına geldik. İnşallah Azerbaycan doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak boru hattı dolayısıyla bölgemize verilen hibe desteğinden faydalanarak bu projemizi de hayata geçirmiş olacağız. Diğer taraftan bizim hazırladığımız açık havuz ve agua park projemiz vardı. Bunu da otel projesine entegre etmek istiyoruz. Kaymakamımız Yüksel Kara'ya, Milletvekilimiz Vural Kavuncu'ya, Rektörümüz Remzi Gören ve projede emeği bulunan tüm akademisyen ile birim amirlerimize teşekkür ediyorum" dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.