Göbel'e Dev Türk Bayrağı

Gündem Yayın: 31 Ekim 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 31.10.2020 12:41:47
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1619 okunma
Google News

Göbel'e Dev Türk Bayrağı

 

Tuna İŞLEYEN /  GÖRÜNTÜLÜ

 

 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir grup dağcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 97. yıl anısına Göbel Termal yanında bulunan yüksek kayalıklardan iniş anında dev Türk bayrağı açarak kutladı.
Tavşanlı ilçesi Göbel Termal merkezindeki kayalıklara dağcılar tarafından dev Türk bayrağı asıldı. Cumhuriyetin kuruluşunun 97'inci yıldönümü dolayısıyla Kanyon Bursa ekibi ve Tavşanlı'lı dağcılar, yüksek kayalıklardan iniş esnasında  açtıkları dev Türk bayrağı ile Cumhuriyet'in 97. yılını kutladılar. Ekip liderlerinden Erkan Hubub ve Zafer kahraman; bu faliyeti dağcılık sporunu herkese sevdirmek bölgenin tanıtımı ve en önemlisi cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yılını kutlamak icin gerçekleştirdiklerini söylediler.

Erkan Hubub, " Kanyon Bursa ekibi olarak bu hafta farklı bir etkinlik yapmak üzere Kütahya/Tavşanlı’daydık.Tavşanlı Bursa’ya sadece 2,5 saat uzaklıkta muhteşem bir Anadolu şehri. Burada yaşayan doğasever dostumuz Zafer Kahraman (@siyah_limon) bizlere bir çocukluk  hayalinden bahsetti: İlçenin güney batısında bulunan ve eteklerinde muhteşem  Göbel Kaplıcaları’nın barındıran Büyük Kaya adlı bir tepe var. Bu tepenin etekleri ormanlık ve zirve kısımları sarp kayalık. Zahmet edip zirvesine çıkanlara muhteşem bir manzara sunuyor. Meğer bizim Zafer arkadaşımız çocukluğundan beri bu tepenin üstünde sivrilen  yaklaşık 60 m yüksekliğindeki sarp kayalıktan aşağıya dev bir Türk bayrağının dalgalandırmayı hayal edip dururmuş. 
Bu hayalini bize ilettiğinde tereddütsüz kabul ettik. Çünkü bir kanyon derneği olarak bu tür sarp araziler, derin vadi ve kanyonlar, uçurumlar bizi hep cezbetmiştir. Üstelik işin içinde “bayrak”  “Cumhuriyet Bayramı”, “Atatürk” olunca reddetmek mümkün bile olamazdı. 
Kolar sıvandı, planlar yapıldı, hazırlıklar tamamlandı. 28 Ekim akşamı  Kanyon Bursa ekibinden 11 arkadaşımızla Tavşanlı yoluna düştük. Tavşanlı’ya vardığımızda akşam yemeğimizi  az önce sözünü ettiğim tepenin üzerinde yiyeceğimizi öğrendik. Zafer ve değerli arkadaşları bizleri Anadolu konukseverliğinin en güzel, en cömert örneğini sergileyerek karşıladılar. Kamp ateşinin başında yemekler yendi, sohbetler edildi. Ertesi gün yapılacak faaliyetin  planları yapıldı. Adını anmazsam haksızlık edeceğimi düşünüyorum: O akşam şarkıları ve muhteşem sesiyle Şeyda Demirbüken (@seydademirbuken) ve ekip arkadaşları bizlere güzel bir kamp akşamı yaşattılar.
Geceyi Göbel Termal Tesislerinde bizler için hazırlanmış dairelerde geçirdikten sonra sabah erkenden yola koyulduk. Bu saatlerden itibaren yağmaya başlayan ve neredeyse ara vermeksizin devam eden yağmur heyecanımızı hiç köreltmedi. Her türlü hava şartında plan uygulanacak; al yıldızlı bayrak    Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılında, 29 Ekim sabahı o tepede, o kayalıklarda mutlaka dalgalandırılacaktı.
Saat 9.30 gibi Büyük Kaya’nın bulunduğu tepeye tırmandık. Karşımızda bir önceki gecenin karanlığında, ay ışığında hayal meyal seçebildiğimiz heybetli bir kaya yükseliyordu. Yağmur inatla çiseliyor, hiç ara vermiyordu. Yağmurun dinmesini beklerken ev sahibi dostlarımızın bizler için hazırladığı kahvaltı sofrasında karnımızı doyurduk. Bölgeye has manda sütünden yapılan enfes kaymak ve tereyağı kahvaltı soframızın rağbet gören ürünleriydi. Doyasıya yedik. Bu arada yağmur hafiflemişti. Hızla hareket edip teknik malzemelerimizi kuşanarak bayrağı indireceğimiz zirveye tırmandık. İstasyonlarımızı kurduk. Sıra  6x9 m boyutlarındaki bayrağımızı kayalardan aşağıya indirmeye gelmişti. Gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra 4 ekip üyemiz ipe girerek bu dev bayrağı aşağıya doğru indirmeye başladı. Aşağıda bizi izleyenlerin duygulu ve coşkulu seslerinden muhteşem bir an yaşandığını anlayabiliyorduk. İlk deneme çok başarılı olmuştu ki arkadaşlarımız aynı şeyi ikinci kez yapmak istediler. Bu kez farklı bir ekiple tekrarladık. Hava şartları bizleri zorlamasaydı tekrar ve tekrar yapılabilecek bir görsel/duygusal şölen söz konusuydu. 
Sevgili Zafer Kahraman’ın çektiği bir videoda bayrağımız yukarıdaki kayalıktan inerken yaşadığı sevince ve sesinde ve sözlerindeki  duygu dolu anlara şahit oldum. Bu koca bir çocuğun hayalinin gerçekleştiği andı. Sesin titremesi, gurur ve mutlulukla gözlerin dolması hiç de şaşılacak bir şey değildi.
Teşekkürler Zafer, 
Teşekkürler bizleri böyle güzel bir amacı gerçekleştirmeye aracı kıldığın için.
Teşekkürler, Tavşanlı’da bizi misafir eden, bizlere misafirperverliğin en güzel örneğini yaşatan dostlar.
Yeni faaliyetlerde, yeni projelerde görüşmek üzere…."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.