GÖBEL'DE ARAMA KURTARMA

BURSA İNSANİ YARDIM DERNEĞİ KÜTAHYA'DA KURULAN 18 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİNE GÖBEL TERMAL TESİSLERİ'NİN BULUNDUĞU ARAZİDE EĞİTİM VERDİ. EĞİTİMLER İKİ GÜN SÜRDÜ.

Spor Yayın: 26 Ekim 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 26.10.2016 17:34:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3982 okunma
Google News

 

Bursa İnsani Yardım Derneği Göbel Termal Tesisleri'nde tatbikat programı düzenledi. İki gün süren programda Kütahya'da oluşturulan Arama Kurtarma Ekibi'ne yaşanabilecek doğal afetlerde uygulanacak prosedür ve malzeme tanıtımı yapıldı.

 Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Erdal Altıntaş önderliğinde 5 kişilik eğitim uzmanıyla yürütülen eğitim faaliyetlerinde ilk gün arama kurtarma operasyonlarında kullanılan malzemelerin tanıtımı yapılırken, ikinci gün arazide iniş çıkış ve yaralı taşıma teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı. Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Erdal Altıntaş, Göbel Termal Tesisleri'nin bulunduğu bölgenin bu tür çalışmalar için çok uygun bir arazi olduğunu ifade ederek 18 kişilik Kütahya ekibinin çok nitelikli kişilerden oluştuğunu kaydetti. Altıntaş "Kütahya ekibimizde tam da bizim aradığımız insanlar var. Kimisi doğada bisiklet sporuyla, kimisi uçurtma milli takımında, kimisi oryantring sporuyla ilgileniyor. Dolayısıyla arazide arama kurtarma faaliyetlerine uygun kişilerle çalıştık. Eğitimler kapsamında; doğada kurtarma eğitiminin temel unsuru malzeme tanıtımı, düğüm eğitimi, sedye bağlama, iniş sistemi kurarak kurtarma eğitimi verdik. Göbel mevkide bu çalışmalarımız için çok uygun bir merkez" dedi. 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.