GLİ Maden Sahası Su Drenajı Hakkında

GLİ Su Drenajı Hakkında

Gündem Yayın: 25 Mayıs 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 25.05.2015 10:44:02
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4213 okunma
Google News

 

     GLİ Maden Sahası Su Drenajı Hakkında 

Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu Tunçbilek İğdekuzu yeraltı sahasındaki çalışmaları değerlendirdi.

Kavuncu yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

   "Bilindiği üzere Park-Teknik firmasının üstlendiği Tunçbilek İğdekuzu yeraltı sahasında çalışmalara başlamak üzere Mart ayında hazır hale getirilmişti. Ancak Kış aylarında meydana gelen büyük kar yağışı sonrasında yeraltı sahası civarında 3 değişik gölette büyük bir su birikintisi oluşmuştu. Yeraltında çalışma ortamının güvenli hale getirilmesi için göletteki suyun tahliye edilmesi gerekti. GLİ kendi sorumluluk alanında olan bu bölgede ki su tahliyesi için ilk başta elindeki imkanlarla çalışmaya başlamış ancak birikintinin çok fazla olması nedeniyle bu çalışmanın yetersiz olacağı anlaşılmıştı. O dönemde TKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özdingiş, GLİ Müessese Müdürlerimiz ve mühendislerimiz ile birlikte sahada incelemelerde bulunduk, yapılan çalışmaları ve ihtiyaçları yerinde belirledik. İşçi kardeşlerimizin en kısa sürede işbaşı yapabilmeleri için gölet suyunun en hızlı nasıl tahliye edileceği ve sahanın güvenli hale gelebileceğini konuştuk. Gereken malzeme ve su emici tulumba pompaların alımları konusunda derhal bir bütçe oluşturuldu ve temini konusunda çalışmalar başlatılmıştı. Bu süre zarfında uzun mesafeye su drenajı için yeni kanallar ve havuzlar açıldı. Bu çalışmalar sonunda 1 adet 500 m3/saat,  1 adet 300 m3/saat ve 1 adet 150 m3/saat kapasiteli pompalara ilave olarak 1 adet 1000 m3/saat kurulum kapasiteli pompa kurulmuş ve hatlarının döşenmesi işlemi tamamlandı. Şu anda biriken su mevcut yerinden 5,5 km uzaklığa basılmaktadır. 1000 m3/saat kapasiteli pompanın da 18 Mayıs’ta devreye girmesinden sonra su seviyesindeki düşüş hızlanmıştır.

Bir süredir işbaşı yapmayı bekleyen işçilerimizin mağduriyetini yakinen biliyoruz. Amacımız yeraltı sahasında en kısa sürede güvenli çalışma ortamı oluşması ve işçi kardeşlerimizin işbaşı yapmalarıdır. Yeraltı maden çalışanları için yaptığımız kanun ile ücretlerde önemli iyileşmeler yapılmış, haftalık tatil iki güne çıkarılmıştı. İyileşen çalışma koşulları ile birlikte işbaşı yaptıktan sonra geçirdikleri bu zor günlerin geride kalacağını umuyoruz. Bu süre içerisinde siyasi tahriklere kapılmayan ve ekmek dertlerini siyasete malzeme yapmayan işçi kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Onlar da bilsinler ki bizler de bu sorunlarının sahibi ve yakın takipçileriyiz. Hayırlı ve helal kazançlarına bir an önce kavuşmaları temennisi ile hepsine selamlarımı sunarım."

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.