GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKALARI VERİLDİ

GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKALARI VERİLDİ

Gündem Yayın: 13 Ocak 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 13.01.2016 15:46:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2469 okunma
Google News

 

TAVŞANLI BELEDİYESİ İLE İŞ-KUR İŞBİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN GİRİŞİMCİLİK KURSU SONA ERDİ. KURSTA BAŞARILI OLAN 25 KİŞİYE SERTİFİKALARI DÜZENLENEN TÖRENLE TESLİM EDİLDİ.

Tavşanlı Belediyesi ile İŞ-KUR işbirliğinde açılan girişimcilik kursu sona erdi. Bağlık Ortaokulu’nda düzenlenen ve 78 saat süren kursu başarı ile tamamlayan 25 kursiyere sertifikaları Ayyıldız Kafe’de düzenlenen törenle verildi.

Sertifika törenine Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş, İŞ-KUR Şube Müdürü Ahmet Kılıç, Bağlık Muhtarı Ali Ataş ve Belediye Birim Amirleri katıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, özellikle bayanların kursa katılarak kendi iş yerini açma planı yapmasının önemli olduğunu söyledi. Başkan Güler, “Tavşanlı Belediyesi olarak sosyal ve kültürel etkinliklerin arttırılması ve topluma faydalı projelerin geliştirilmesi için bir takım çalışmalar yapıyoruz. İŞ-KUR ile birlikte Bağlık mahallesinde açtığımız girişimcilik kursunun benzerlerini diğer mahallerimizde de açacağız. Bu eğitimlerde bize destek olan Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İŞ-KUR’a ve Cenap Fillikçioğlu hocamıza teşekkür ediyorum. Bu kursta bayanların olması çok önemli. Geçmişte kadın çalışır mı? zihniyeti vardı. Artık insanlar helaliyle evine ekmek götürüyorsa taktir edilmeli, teşvik edilmelidir. Bayan kardeşlerimizin emeklerini, aile bütçesine katkılarını önemsiyor ve başarılar diliyorum. Allah’a hamd olsun ki Tavşanlı’da ekonomi gelişiyor. Biz OSB faaliyete geçmemişken öyle diyaloglarla karşılaştık ki, insan perişan oluyordu. İki genç çocuklarıyla gelmiş, ya iş bulacağız yada adliyeye boşanmaya gideceğiz diyordu. Bugün geldiğimiz noktada kızlarımızın, kadınlarımızın OSB’de istihdam edildiğini, helaliyle para kazanarak ev geçimlerine destek olduğunu görüyoruz. Bu alanda ki çalışmalarımız devam edecek. Devletimiz de kendi işini kurmak isteyenlere her türlü desteği, teşviği sağlıyor. Bakın aldığınız sertifikalarla toplam 150 bin TL destek alacaksınız. Ben buradan ortak çalışma planını da gündeme almanızı istiyorum. İki kişi bir araya gelsin ki bir birinize güç verin” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 15 gün süren kurslarda başarılı olan 25 kişiye sertifikaları teslim edildi. Belediye Başkanı Mustafa Güler, kursun eğitmenliğini yapan Cenap Fillikçioğlu’na teşekkür ederek kendisine hediye takdim etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.