Geyikler Aynı Yerde Telef Oldu

Geyikler Aynı Yerde Telef Oldu

Yaşam Yayın: 18 Aralık 2014 - Perşembe - Güncelleme: 18.12.2014 07:48:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3586 okunma
Google News

Tavşanlı ilçesinde 3 ay içerisinde 4 kaza ve 5 geyik telef oldu

Tuna İŞLEYEN / DHA

Kazaların hemen hemen hepsi aynı yerde meydana geldi.

Tavşanlı – Kütahya Karayolunun 12.  Kilometresinde yaban hayvanı çıkabilir tabelası olmasına rağmen  sürekli meydana gelen kazalarda yaban hayvanları telef oluyor.

En son meydana gelen kazada 2 geyik  otomobillerin çarpması sonucu telef oldu.

Kaza sonrası burada bulunan vatandaşlar şunları söylüyor;

  “Geyiklerin geçiş güzergahı burası, her sene aynı mevsimde geçiş güzergahını kullanıyorlar. Sürücülerimizde tabelalar var onları pek dikkat etmiyorlar . Burada yaşanan kaza  5 veya 6 oldu, şuanda da2 tane, sürü halinde geçerken büyük bir araç çarpmış. Sürü halinde geçiyorlarmış 2 tanesi telef oldu. İnşallah başka kazalar olmaz. Bunun için hepimiz duyarlı olursak daha iyi olur. Hem yaban hayatı hem kendi araçlarımızı da korumuş oluruz. Kazaya da sebebiyet vermemiş oluruz” dedi.

Tavşanlı Bölge Trafik Amiri Ali Mert ise bu konuda şunları söyledi; 

 “Geçtiğimiz aylarda sıklıkla meydana gelen yabani hayvanlara çarpmak suretiyle trafik kazaları meydana geldi. Bununla ilgili olarak vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. Tavşanlı-Kütahya yolu 12’nci kilometrede yaban hayvanı çıkabilir tabelamız var. Bunun tabelanın tam yanından yabani hayvanlar yoldan karşı karşıya geçiyorlar. B geçişler sırasında, geçtiğimiz 3 ay içersinde 4 kazamız oldu. 4 kazada toplam 5 tane yaban hayvanımız telef oldu. Bu kazalar sürücüler açısından hem maddi hem manevi hem de yaralanmalı olarak sonuçlandı. Sürücülerimiz önce kendi can ve mal güvenliği sonrasında yaban hayatını koruma kapsamında, yaban hayvanlarına dikkat etmek için dikkatli olmalarını, özellikle bu kazalar gece oluyor. Gece bu mevkiden geçerken 12’nci mevkisinden geçerken dikkatli olmalarını, yavaş seyretmelerini, özellikle emniyet kemerlerini takmalarını öneriyoruz. Gerekli yerlere, özellikle Milli Parklar Yaban Hayvanlarını Koruma şubesine de bu konuda bilgi verdik. Oraya gerekli çalışmaların başlattığını, gerekli işlemleri yapacaklarını söylediler”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.