Germiyan Sokağı’nda incelemeler

Gündem Yayın: 03 Kasım 2020 - Salı - Güncelleme: 03.11.2020 15:35:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1270 okunma
Google News

Kütahya Valisi Ali Çelik, tarihi Germiyan Sokağı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kütahya İl Özel İdaresine devredilen halk arasında Karaa Konağı olarak bilinen tarihi Paşalar Konağında incelemelerde bulundu. 

3 katlı, 12 odalı tarihi konakta incelemelerini tamamlayan Vali Çelik, daha sonra Germiyan Sokağı’ndaki konakları inceleyip Ala Konağında devam eden restorasyon çalışmalarının son durumu hakkında bilgiler aldı. 

 

Kütahya İl Özel İdaresi, Kütahya Belediyesi ile Dumlupınar Üniversitesince aslına uygun restore edilerek ayağa kaldıran konaklarda sürdürülen faaliyetler hakkında bilgiler alan Vali Ali Çelik’e İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Çatladan ile Balıklı Mahallesi Muhtarı Ahmet Aybak eşlik etti. 

“Germiyan Sokağı’na fonksiyon kazandırmalıyız”

Aslına uygun onarım ve güçlendirmelerle tarihi konakların geçmişteki canlılığına kavuşturularak kullanıma hazır hale getirildiğini belirten Vali Ali Çelik, sivil mimarinin en güzel örneklerinin yer aldığı, Osmanlı şehzadelerine eğitim yuvası olmuş tarihi Germiyan Sokağı’na fonksiyon kazandırılarak şehrin hizmetine sunulması gerektiğini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.