Germiyan Sokağı’nda incelemeler

Turizm Yayın: 02 Eylül 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 02.09.2019 23:13:40
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1553 okunma
Google News

 

 Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, tarihi Germiyan Sokağı’nda incelemelerde bulundu. 

Vali Dr. Ömer Toraman, Kütahya İl Özel İdaresi tarafından satın alınıp aslına uygun şekilde restore edilip butik otel olarak düşünülen Ali Ağa Konakları ile müze yapılması planlanan Germiyan Konağı’nı inceleyip, yetkililerden bilgiler aldı. 

Vali Toraman’a; AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak eşlik etti. 

Müzeye dönüştürülmesi planlanan Germiyan Konağı’nda Germiyanoğulları Beyliği, Kütahya’da sancak beyliği yapmış şehzadeler ile Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılması hedefleniyor.

İhalesi yapılan Ali Ağa Konakları’nın ise butik otel ve Kütahya mutfağına ait lezzetlerin, yemek kültürünün tanıtıldığı restoran olarak hizmet vermesi planlanıyor.

Tarihi Germiyan Sokağı ziyareti esnasında Sıtkı Olçar Çini Müzesi’ni de ziyaret eden Vali Toraman, çini sanatçısı Nida Olçar ile bir araya gelip çalışmaları hakkında bilgiler aldı. 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.