Geri Dönüşüm Doğaya Saygı, Ekonomiye Katkıdır

TAVŞANLI BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER EVSEL ATIKLARIN TEK BİR MERKEZDE TOPLANDIĞINI HATIRLATARAK 2015 VERİLERİNİ PAYLAŞTI VE KONUNUN HASSASİYETİNE DİKKAT ÇEKTİ

Gündem Yayın: 01 Kasım 2016 - Salı - Güncelleme: 01.11.2016 14:57:12
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3606 okunma
Google News


 

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 2015 dönemi verilerine bakıldığında Tavşanlı Belediyesi’nin geri dönüşüme önemli katkılar sağladığı gözleniyor. Kütahya’da evsel atıkların tek bir merkeze toplandığı Kütahya Katı Atık Merkezi’nde (KÜKAB) çöpler ayrıştırılarak tekrar ekonomiye kazandırılıyor.

Tavşanlı Belediyesi 2015’te 22 bin 416 ton çöp toplarken, kış döneminde 13 bin 661 ton kül topladı. Ayrıca şehrin muhtelif yerlerine konulan cam şişe, karton gibi geri dönüşümü kolay toplam bin 90 ton atık ekonomiye geri kazandırıldı.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, vahşi depolamadan vazgeçilerek tek bir merkeze götürülen atıkların hem çevreyi kirletmediğini, hem de ekonomiye  ciddi katkılar sağladığını söyledi. Kış döneminde vatandaşların evsel atıklar için konulan çöp konteynerlarına kül atmamasını istedi. Başkan Güler “KÜKAB kurulduktan sonra Kütahya’nın tüm atıkları bir merkeze toplanarak ayrıştırılmaya başlandı. Geçmişte belediyemizin belirlediği bazı alanlara çöp kamyonları toplanan çöpleri boşaltır, ilçenin tüm atıkları vahşi depolama ile bir yerde toplanır, üstüde toprakla kapatılırdı. Pet şişelerin doğayı 400 yıl kirlettiğini düşünürsek kurulan merkez ve geri dönüşümün önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Tavşanlı Belediyesi olarak her fırsatta vatandaşlarımızın ayağına giderek bilgilendirmeler yapıyor, broşür, gazete gibi materyallerle konunun hassasiyetine dikkat çekiyoruz. Öğrencilerimizle sınıflarında bir araya gelerek her yaş grubuna uygun eğitim metodlarıyla geleceğimizi şekillendirmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda vatandaşlarımızdan evsel atıklarını, belirttiğimiz çöp konteynerlarına atmasını istiyoruz. Kül ve evsel atık konteynerları yan yanadır, Kül atılan evsel atıkların geri dönüşümünde zorluk çekiyoruz. Bu konuda kış aylarına gireceğimiz bu günlerde halkımızın duyarlılığını bekliyoruz. Rakamlara bakıldığında geri dönüşüm konusundaki hassasiyetin arttığını gözlemek biz yöneticileri mutlu ediyor. Halkımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.