GENÇ MUHAFIZLARI HAFIZLIK VE GENÇ BİLALLER EZAN OKUMA YARIŞMASI TAVŞANLI’DA YAPILDI

GENÇ MUHAFIZLARI HAFIZLIK VE GENÇ BİLALLER EZAN OKUMA YARIŞMASI TAVŞANLI’DA YAPILDI

Gündem Yayın: 21 Mart 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 21.03.2016 13:44:29
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3485 okunma
Google News

GENÇ MUHAFIZLARI HAFIZLIK VE GENÇ BİLALLER EZAN OKUMA YARIŞMASI TAVŞANLI’DA YAPILDI

Tuna İŞLEYEN

 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Kütahya İli ve İlçeleri Anadolu İmam Hatip Liseleri öğrencileri arasındaki Kur'an’ın Genç Muhafızları Hafızlık ve Genç Bilaller Ezan okuma yarışması Tavşanlı İlçesinde gerçekleşti. 

Tavşanlı Kültür Sarayında gerçekleştirilen programın Jüri başkanlığını Tavşanlı İlçe Müftüsü Mecit Amil, Jüri üyeliklerini Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lütfullah Yavuz, Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdullah Çakır, Pazarlar İlçesi Çok Programlı Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Muammer Hüseyin Kahraman ve Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Kamil Akkaya yaptı.

Kur’an- ı Kerim Tilavetinin okunmasının ardından Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Rıza Cihangir’in açılış konuşması sonrasında Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu birer konuşma yaptı. Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu konuşmasında terörü telin ettiğini ve doğru İslam’ın anlatılmasının öneminden bahsetti.

Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Rıza Cihangir yaptığı açılış konuşmasında; “Bu yarışmalarımızın amacı Bizi biz yapan yani milletimizi millet yapan en önemli en değerli mirasımız, kültür ve medeniyetimizin kaynağı olan Yüce kitabımız Kuran’ın Yani Dinimiz İslam’ın  yeni nesillere aktarılması çabasıdır. Okullarımızın yani İmam Hatip Ortaokullarımızın ve Anadolu İmam Hatip Liselerimizin amacı zaten budur.  Milletimiz Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte bunun farkına varmış ve bu okullarımızı inşa etmek için canını dişine takmıştır. Adeta elinde ve avucunda ne varsa vermiştir.  Çünkü milletimiz bu okullara baktığında kendi düşüncesini,  kendi fikrini yani kendisini görmüştür.  Elbette zaman zaman bu kurumlarımızın sıkıntıları oldu. 28 Şubat soğuğunu hep birlikte yaşadık. Rabbim bize böyle soğuklar bir daha yaşatmasın.  Sıkıntılarımızın asıl sebebi hiç şüpheniz olmasın bu kurumlarımızın Peygamberimizin mirasçılarını yetiştirmeye çalışmasıdır. Sadece yaşadıkları zaman değil, her zaman diliminde peygamberlerin dostları olduğu gibi düşmanları olmuştur ve olacaktır. Ancak şimdi yapılması gereken; geçmişe takılı kalmadan,  geçmişi de unutmadan önümüze bakmak ve peygamberimizin mirasçıları olan İlim ve İrfan sahibi nesiller yetiştirmek için çalışmak olmalıdır.”

Kütahya ve İlçelerinden katılan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden yarışmada en güzel Ezan okuyan dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildi.

Yarışmada en güzel Ezan okuyan öğrencilerden ilk üçe giren öğrencilerin isimleri şu şekilde oldu; birinci Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Burak Miraç Hatipoğlu, ikinci Kütahya Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Sarıkaya, Üçüncü Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Serhat Bilgin oldu.

Genç Muhafızları Hafızlık yarışmasında dereceye girenler ise; birinci Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Orha, ikinci Kütahya Evliya Çelebi İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Cuşkun oldu.

Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Rıza Cihangir 8 Nisan 2016 Cuma günü Tavşanlı Ulucamii’nde, 10 il'in hutbe birincilerinin katılacağı bölge birinciliği için yarışacaklarını belirtti ve herkesi bu yarışmaya davet etti. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.