Genç Kuşak İçin

Gündem Yayın: 11 Ocak 2018 - Perşembe - Güncelleme: 11.01.2018 13:09:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3240 okunma
Google News

Genç Kuşak İçin Çalışıyoruz
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü orman varlığının sürekliliğini sağlamak maksadıyla gençleştirme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar çerçevesinde Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Yeşilçay Orman İşletme Şefliğinde Karaçam sahasında gençleştirme faaliyetleri gerçekleştiriliyor. 
Ormanlarımızın sürekliliği açısından gençleştirme çalışmaları yapıyoruz. 2017 yılında olduğu gibi 2018 yılında da programlarımız dahilinde çalışmalarımız devam edecek diyen Bölge Müdürü Adnan Kayım; “Doğal gençleştirme,  meşceredeki  genetik  çeşitliliğin  sürdürülmesinde  önemli  bir  yere  sahiptir.  Uygun yetişme ortamında,  biyolojik  ve  ekolojik  istekleri  göz  önünde  bulundurularak  işletilmesi  ve devamlılığının  sağlanması,  ülkemiz  orman  varlığı  açısından  oldukça önemli. Bizde zamanında müdahalelerle karaçam ormanlarımızın geleceğini güvence altına almak istiyoruz. Tüm İşletme Şeflerimiz doğal gençleştirme çalışmalarını gayret ve titizlikle yürüterek, sahaların başarılı olması için uğraş veriyorlar. Ayrıca yaptığımız çalışmalarda civar köylerden destek alarak, köylü vatandaşlarımıza ekonomik anlamda katkı sağlıyoruz” dedi.
Gediz Yeşilçay Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda sahada toprak işleme ve dal serme (malçlama) işlemleri yapıldı. Şubat ayında sahaya tohum atılacak ve ilkbaharda yapılan fidan sayımı sonrasında başarı yüzdesi ölçülerek, yeni gelen fidanlara gençlik bakımları yapılacak.  Gediz köylerinden Yunuslar, Saruhanlar, Aşıkpaşa, Yeşilçay ve Gediz’in tüm civar köylerinde yaşayan özellikle kadınlar işlendirilerek, aile bütçelerine katkı sağlamalarına da olanak tanınacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.