Gelir Kapısı Badem Olacak

Gündem Yayın: 13 Ekim 2017 - Cuma - Güncelleme: 13.10.2017 18:43:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4078 okunma
Google News

Gökçeler Köyünde Gelir Kapısı Badem Olacak
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman köylüsünün bulunduğu yerde ormanlardan en iyi şekilde yararlanılmasını sağlamak amacıyla Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Çalışmalarına devam ediliyor.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, Simav Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde 2013 yılında Gökçeler Köyü’nde 2013 yılında gelir getirici tür ağaçlandırması yapıldı. 
Söğüt Orman İşletme Şefliği 145 nolu bölmesinde yapılan ağaçlandırmada sahadan alınan toprak ve su örnekleri ile sahanın rakım, sıcaklık ve iklim durumu değerlendirilerek en uygun tür olduğuna karar verilen Badem fidanları kullanıldı. Tesis aşamasında 5,0 Ha (50 Dekar) alan üzerine 2000 adet badem fidanı toprakla buluştu. 
Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım; Gökçeler Köyü Gelir Getirici Tür Badem Ağaçlandırması çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Çalışmaları ile orman köylümüzün yaşam ve refah standardını yükseltmek istiyoruz. Gökçeler Köyümüze diktiğimiz 2000 adet badem fidanı, 50 şer fidan olarak parsellere ayrıldı ve 10 adet parsel 2014 yılında Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof.Dr. Sayın Veysel Eroğlu tarafından çekilen kur’a ile vatandaşlarımıza dağıtıldı. Geri kalan fidanların ise gerekli kontrol ve budamaları yapılarak, bakım çalışmaları devam ediyor. 2018 yılında bu fidanlarında kur’a ile vatandaşlarımıza dağıtılmasını planlıyoruz.  Dikimim gerçekleştiği 2013 yılından bu yana her yıl düzenli olarak bakımları yapılan badem fidanlarımız bugün sağlıklı, gelişimleri güzel ve ortalama 2 metre boya ulaşmış durumda. 2016 ve 2017 yıllarında köy ormanımız traktörle pulluk ve kazayağı aparatları ile sürülerek toprak havalandırılmış, fidanların kök gelişimlerinin artması ve sahada bulunan yabani otların sahadan uzaklaştırılması sağlanmıştır” dedi. 
Bölge Müdürü Kayım; “Köy ormanı projemiz ile Gökçeler Köyü’nde vatandaşlarımız kendilerine dağıtılan fidanların sahibi olacak, fidanlarının bakımlarının kendileri yaparak ürünlerini toplayıp satarak bütçelerine katkı sağlayacaklardır” diyerek buna vesile oldukları için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ile oluşturulan gelir getirici tür ormanları ile orman köylüsünün ekonomik açıdan biraz daha iyileştirilmesi ve refahının sağlanması amaçlanıyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.