GELENEKTEN GELECEĞE KÜLTÜR MİRASLARIMIZ

Gündem Yayın: 07 Şubat 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 07.02.2018 16:59:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2445 okunma
Google News

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği iş birliğinde “Gelenekten Geleceğe Kültür Miraslarımız” projesi hazırlandı.

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Üyesi ve “Gelenekten Geleceğe Kültür Miraslarımız” Proje Koordinatörü Yeliz Göçbak ile Ruan Tanıtım Organizasyon Turizm Ticaret Limited Şirketi Proje Koordinatörü Gaye Alper “Gelenekten Geleceğe Kültür Miraslarımız” projesi ve 26 Nisan’da gerçekleştirilecek “Somut Olmayan Kültürel Miras Tanıtım Günleri” hakkında bilgiler vermek üzere Vali Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti.

Proje hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü Yeliz Göçbak, Somut Olmayan Kültürel Miras Tanıtım Günlerinde, Meddahlık, Mevlevi Sema Gösterisi, Aşıklık Geleneği, Karagöz, Nevruz, Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali, Hıdırellez, Alevi Bektaşi Semah Ritüeli, Türk Keşkek Geleneği, Mesir Macunu Festivali, Ebru Sanatı, Türk Kahvesi Kültürü, Geleneksel Çini Ustalığı, İnce Ekmek Yapma ve Paylaşma Kültürü ile Islık Dilinin öne çıkarılacağını ifade etti.

Proje Koordinatörü Yeliz Göçbak, 26 Nisan’da Ankara’da gerçekleştirilecek olan Somut Olmayan Kültürel Miras Tanıtım Günlerinde Kütahya’nın da “Geleneksel Çini Ustalığı” konusunda yer alması yönündeki talebini Vali Ahmet Hamdi Nayir’e iletti. 

Nezaketlerinden dolayı proje koordinatörlerine teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul edilen Kütahya’nın 26-29 Nisan Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak olan Somut Olmayan Miras Tanıtım Günlerinde yer almaktan mutluluk duyacağını söyledi. 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.