Gediz Yunuslar Barajında Su Tutulmaya Başlandı

Gündem Yayın: 20 Kasım 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 20.11.2019 09:57:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4545 okunma
Google News

KÜTAHYA GEDİZ YUNUSLAR BARAJINDA SU TUTULMAYA BAŞLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kütahya iline yaptığı yatırımlarla ilimizin münbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kütahya ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Kütahya ilimizde nasibini aldı.
DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. 
Kütahya Gediz Yunuslar Barajının gövde dolgusu tamamlanarak su tutulmaya başlandığının müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’Kütahya Gediz Yunuslar Barajı’nda depolanacak su ile 6.000 dekar tarım arazinin sulanmasının sağlanacağını belirtti.

Aydın, ’Yunuslar Barajının temelden yüksekliği 38,66 metre olup 1,94 milyon m3 su depolama hacmine sahiptir. Kütahya Gediz Yunuslar Barajı’nın sulamasının da tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 7.372.000 TL katkı sağlanması hedeflendiğini ifade ederek projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.