‘GEDİZ TERMAL TATİL KÖYÜ’NÜN TEMELİ ATILDI

Gündem Yayın: 23 Temmuz 2017 - Pazar - Güncelleme: 23.07.2017 11:45:59
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
3234 okunma
Google News

‘GEDİZ TERMAL TATİL KÖYÜ’NÜN TEMELİ ATILDI
Bölgenin en büyük turizm yatırımlarından biri olan ‘Gediz Termal Tatil Köyü’nün temeli törenle atıldı. 

Törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan, Kültür ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Gediz Kaymakamı Avni Kula, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Kütahya İlçe Belediye Başkanları, STK Temsilcileri, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

“GEDİZ TERMAL TURİZMDE SÖZ SAHİBİ OLMAYA ADAY”

Temel atma töreninin açılış konuşmasını Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu yaptı. Gediz’in termal turizm açısından önemli bir potansiyel taşıdığını belirten Başkan Saraoğlu, “Turizm gezginliği içerisinde barındıran ve insanların görerek, duyarak ve hissederek birbirleriyle iletişim kurduğu önemli bir süreç. Bizim bugünkü amacımız Türkiye de Termal Turizm denildiği zaman sürekli olarak dile gelen Kütahya’mıza ciddi bir katkı sağlamaktır. Kütahya’mız Türkiye’deki termal turizm varlığı bakımından çok önemli bir aşama kat ederek Allah vergisi termal imkanlarıyla ön plana çıkmış bir ilimizdir. Kütahya'nın en önemli termal turizm merkezlerinden birisi olan Gediz ilçesi, sahip olduğu farklı doğal zenginlikleri ile termal turizm alanında söz sahibi olmaya aday bir bölgedir. Bulunduğu lokasyon itibari ile birçok büyükşehire yakınlığı, ulaşım avantajlarına sahip olması, Türkiye'de kış turizmi ile termal turizmin bir arada sunulabileceği tek bölge olması gibi özellikleri açısından çok büyük bir potansiyele sahiptir” dedi.

“80 MİLYON TL’YE MAL OLACAK”

Bölgenin en önemli turizm tesisinin hayata geçirileceğine dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu iş adamlarını yatırıma çağırdı. Yatırım için altyapının hazır olduğunu ifade eden Başkan Saraoğlu, “Gediz'in Ilıcasu bölgesinde çıkan doğal sıcak suyun ve doğal yapının, bölgeye yerli ve yabancı turist çekebilecek bir modern ve çok amaçlı termal turizm merkezi ile birleştirilmesi hem ilçenin sosyo-ekonomik yönden kalkınmasına hem de kalkınma planında atıfta bulunulduğu üzere ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlayacaktır. Hazırlanan bu çalışma ile Gediz'in Ilıcasu bölgesinde inşa edilerek, ülke turizmine kazandırılması hedeflenen termal turizm merkezi hakkında ön değerlendirmenin yapılması ve yatırımın bölge hakkındaki gerekliliği konusunda bilgi vermesi amaçlanmıştır. Gediz Belediye Başkanlığı'nın uzun süredir yürütmekte olduğu imar çalışmaları ile birlikte potansiyel yatırımcıların da görüşleri doğrultusunda projelendirilen tesis, bölge açısından son dönemde yapılan en büyük yatırım olacaktır. Bahsi geçen bu tesis tamamlandığında 80 Milyon TL’yi ifade eden bölgemizin en önemli turizm tesisi olacaktır. Bu kapsamda ayrıca 3 adet daha 50'şer bin m2'nin üzerinde turizm parselasyonları da yatırıma hazır hale getirilmiştir. Gediz’e, Kütahya’ya ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“GEDİZ DİĞER İLÇELERİMİZİ DE TEŞVİK ETMELİ”

Murat Dağı ile Ilıca’nın turizme kazandırılması için gerekli çalışmaların hızla sürdüğünü belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, “Bu güzel projemizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gediz’imizde yeryüzü harikası olarak hem Murat Dağı’nın hem de Ilıca’nın turizme kazandırılması ile ilgili bir çalışmanın içerisinde olacağız. Diğer ilçelerimize de buradan bu tür bir yatırımın yapılması lazım geldiğini belediye başkanlarımıza ifade etmek istiyorum. Gediz’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“15 YILDA ÇOK ÖNEMLİ ALTYAPI YATIRIMLARINA SAHİP OLDUK”

Törende konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı konuşmasında, “Bugün gerçekten hepimizin imrenerek ve gıpta ederek izlediği güzel bir yatırımın, güzel bir projenin hayata geçişini birlikte paylaşıyoruz. Bundan dolayı Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu’na teşekkür ediyorum. Kütahya’mız AK Parti iktidarı ile son 15 yılda çok önemli alt yapı yatırımlarına sahip oldu. Bugün artık turizmden, termal turizminden, sağlık turizminden, kayak turizminden ve bu tür oluşumlardan bahsedebilir bir hale geldi. Bu tesisin Gediz’e, Kütahya’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“GEDİZ ÖNEMLİ BİR TURİZM MERKEZİ OLACAK”

Gediz’in termal turizmde önderlik yaptığını aktaran AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, “Bu güzel projemizin temel atma töreninde sizlerle burada bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Gediz’imiz bu anlamda büyük bir önderlik yaptı. Kütahya’mızda bütün ilçelerinde termal turizmle alaka büyük bir kaynak var. Ancak bunu harekete geçirip termal turizm merkezi olması anlamında çalışması ile önderlik yaparak Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu’na teşekkür ediyorum. Gerek Murat Dağı tesislerinde gerekse Gediz Termal Tatil Köyü’nde yapılacak tesislerle Gediz önemli bir turizm merkezi olacaktır” dedi.

“GEDİZ TERMAL TATİL KÖYÜ VİZYONER BİR PROJE”

Gediz Termal Tatil Köyü’nün sadece Kütahya’ya değil, Türkiye’ye de önemli kazançlar sağlayacağına dikkat çeken AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, “Bugün bir başka heyecanla, bir başka mutlulukla bu temel atma törenine geldik. Şimdiye kadar pek çok temel atarak, pek çok açılışlarda bulunduk ama bunun benim için anlamı biraz daha farklı. Kütahya bir kültür, bir sanat, bir tarih, bir doğal güzellikler kenti ve bir kaplıca kenti. Gediz Termal Tatil Köyü projesinin bir vizyoner proje olduğunu Kütahya içindeki değil, şuan ülkemizdeki en güzel projelerden birisi olması dolayısıyla Gediz’deki kısıtlı imkanlarla böylesine güzel ve büyük bütçeli bir yatırım için Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu’na teşekkür ediyorum. İnşallah kazasız belasız sonuçlanarak hepimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“DAHA SONRAKİ ÇALIŞMALAR İÇİN BİR ÖNGÖRÜ”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kütahya’ya olan ilgisinden duyduğunu memnuniyeti dile getiren Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, “Kütahya’mız zenginlikler şehri. Tarih, kültür, yeraltı, maden, doğal güzellik, orman ve termal sular zenginliği bakımından güzel bir şehir. Bu potansiyelden istifade ettiğimiz ölçüde bundan yararlanmış olacağız. Bu zenginlikler olduğu yerde durur, toprak altında bizi beklerse biz bundan isitfade etmemiş olacağız. Merkezi yönetim olarak, Bakanlıklar, yerel yönetimler, üniversite, Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizlere düşen görev bu potansiyelden istifade edecek yolları aramak ve bulmak olmalı. Bizler önce bu zenginliğin farkında olarak, daha sonra bu zenginlikten istifade edecek yolları arıyoruz. bunun için de güzel örneklere ihtiyacımız var. Buradaki yeni yapılacak proje de inanıyorum ki, bu güzel örneklere başlangıç olacak. Bakanlığımızın Kütahya’daki kültür turizmine, tarih birikimine, Kütahya’daki bu tür tatil yörelerine olan başta Murat Dağı ve Gediz Termal Tatil Köyü’ne olan ilgisi bizleri gerçekten mutlu ediyor. Diliyorum ki Gediz Termal Tatil Köyü projesi çalışması, birçok çalışmanın başlangıcı olsun. Buradaki yapılacak olan iş kendi başına bir mana ifade ettiği gibi kendinden sonra getirilecek olan çalışmaların da bir öngörüsü, bir lokomotifi olmuş olsun. İnşallah daha iyilerini, daha güzellerini kazandırmak niyetiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Son olarak kürsüye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman geldi. Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu’nu tebrik eden Hüseyin Yayman, “Gerçekten çok başarılı hizmetlere imza atmış bir belediye başkanımız. Başarılı olduğu şuradan belli; üç dönemdir Gediz’de belediye başkanımız. Başarılı olduğu şuradan belli; Gediz’e yapmış olduğu hizmetlerden ve bugün burada temelini atacağımız tesisimizden belli. Allah razı olsun teşekkür ediyorum” dedi.

“KÜTAHYA’NIN VE KÜTAHYALI HEMŞEHRİLERİMİZİN EMRİNDEYİZ”

Kütahya’daki başarılı işlerin birlik ve beraberliğin bir sonucu olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Siyasette başarının birinci şartı, olmazsa olmazı birlik, beraberlik ve kardeşlik hukukudur. Bu Allah’a çok şükür Kütahya’mızda fazlasıyla var. Kütahya’da başarı, hizmet ve vatandaşlarımızın memnuniyeti var. Bugün burada çok önemli bir tesisimizin açılışını yapıyoruz. Mesele sadece basit bir termal tesisin açılışı değildir. Bizim Bakanlığımızı ilgilendiren bu tesisin çok önemli bir açılımı var. Türkiye bir turizm ülkesidir. Deniz, kum, güneş denilince akla Türkiye geliyor. Türkiye, Dünya’da en çok turist gelen altıncı ülke. Kütahya jeotermal kaynakların en çok olduğu vilayetlerimizden bir tanesi. Bizim hedefimiz dünyanın en büyük turizm ülkelerinden biri olmak. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Kütahya’nın ve Kütahyalı hemşehrilerimizin emrindeyiz. Çünkü bizim için Kütahya’da insanlarımızın tarihle buluşması demek, medeniyetimizle buluşması demektir. Temelini atacağımız Gediz Termal Tatil Köyü’nde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçilerek dua edildi. Yapılan dua eşliğinde kurdele kesilerek Gediz Termal Tatil Köyü’nün temeli atıldı.

Temel atma töreninin ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Vali Ahmet Hamdi Nayir ve protokol üyeleri Gediz Gençlik ve Kültür Merkezi Kompleksi’nde bulunan Gediz Kütüphanesi, Gediz’in Fethi (Tarih canlandırması) Diorama ve Sürekli Sergi Salonu’nu gezerek burada yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu’ndan bilgi aldılar.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Vali Ahmet Hamdi Nayir ve protokol üyeleri Gediz’deki programlarını Eskigediz ziyareti ile sonlandırdılar. Eskigediz’de incelemelerde bulunan heyet vatandaşlarla görüştü, istek ve arzularını dinledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.