GEDİZ TARHANA FESTİVALİ

Gündem Yayın: 24 Temmuz 2018 - Salı - Güncelleme: 24.07.2018 18:46:26
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2501 okunma
Google News

GELENEKSEL GEDİZ TARHANA FESTİVALİ TÖRENLE AÇILDI

 

 Adnan Menderes Yaşam Parkı’nda düzenlenen “Geleneksel Gediz Tarhana Festivali” açılışı için saat 17.00′da festival alanı girişinde tören düzenlendi.

 

Törene, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, Gediz İlçe Jandarma Komutanı Jan. Binbaşı İsmail Sert,  İlçe Emniyet Müdürü Barış Tosun, MHP Kütahya İl Başkanı Ferhan Yıldırım, AK Parti Kütahya Kadın Kolları Yürütme Kurulu Üyesi Şule Bilgili, İl Genel Meclisi Üyeleri, MHP Gediz İlçe Başkanı Mehmet Oyan, Gediz Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Vedat Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Gediz İlçe Yönetimi, AK Parti Gediz Kadın Kolları Başkanı Tuba Akbulut ve Kadın Kolları, AK Parti Gediz Gençlik Kolları Başkanı Ali Akbulut ve Gençlik Kolları, Belde ve Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törende açılış konuşmasını yapan Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak; Festivalimiz, geleneğimiz ve kültürümüz olan tarhanamızın tanıtımının yanında her geçen gün yeni yatırımlarla gelişmekte olan ilçemizin tanıtımını da katkı sağlamaktadır. Adnan menderes yaşam parkı, yapılan düzenleme çalışmaları ile modern bir görünüme kavuşmuş ve halkımızın hizmetine sunulmuştur. Yine bu alan içerisinde yeni bir yapı halkımıza kazandırmanın haklı gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Tarihimizi görmek ve çocuklarımıza bunu anlatabilmek amacıyla geçmişten günümüze şehitlerimizin isimlerinin yer aldığı Gediz Şehitler Abidesi anıtımız büyük ölçüde tamamlanmıştır. Yapımında çok büyük emeği geçmiş olan belediye başkanlığı görevini devralmış olduğumuz belediye başkanımız Dr. Mehmed Ali Saraoğlu’na ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bugün açılışını yaptığımız Geleneksel Gediz Tarhana Festivalimizin halkımıza ve esnaflarımıza hayırlı olmasını dilerim.” Dedi.

 

Kütahya Milletvekili Ahmet Tan konuşmasında; “16.sını düzenlemiş olduğumuz Geleneksel Gediz Tarhana Festivali ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. İlimizin, ilçemizin ve ürünlerimizin tanıtımını da vesile olacaktır inşallah. Festivalimizin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir konuşmasında; “Sahip olduğumuz zenginlikler var, kıymetler var, Allah’ın bize lütuf ettiği güzellikler var. Bunların tanıtımında bu tür fuar ve festivallerin önemli bir yeri var. En büyük ihtiyacımız birlik ve beraberliğimiz. Bu tür fuar ve festivaller bizleri ve gönüllerimizi bir araya getiren organizasyonlar olarak kıymet ifade ediyor. Herkesin tarhanası el lezzetine, gönül lezzetine göre birbirinden farklı olur. Bugünler şehir kültürünün oluşmasında önemli günler. Gediz’imiz de kendisini tarhanayla özdeşleştirmiş. Düzenlenen festival inşallah Gediz’imiz için hayırlı olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Edilen duanın ardından Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindeki protokol heyeti kurdele keserek festivalin açılışını gerçekleştirdi.

 

Protokol üyeleri açılışın ardından festival alanında yer alan, satış reyonlarını gezerek esnaflarla sohbet etti. Hayırlı işler dileklerinde bulundular.

 

Esnaf ziyaretinin ardından Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindeki protokol heyeti, Gediz Belediyesi tarafından yapılan 7 farklı renk ve parçadan oluşan Türkiye’nin 7 bölgesini temsil eden Gediz Şehitler Abidesi’ni ziyaret ederek tüm şehitlerimiz için dua edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.