GEDİZ MESLEKYÜKSEKOKULU VE GEDİZ BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ İLE

GEDİZ MESLEKYÜKSEKOKULU VE GEDİZ BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ İLE

Eğitim Yayın: 16 Mart 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 16.03.2016 16:45:18
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2915 okunma
Google News

GEDİZ MESLEKYÜKSEKOKULU VE GEDİZ BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ İLE ‘İŞ ORTAMINDA PROJE TABANLI YAKLAŞIMLAR EĞİTİMİ’ SEMİNERİ VERİLDİ

    Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu ve Gediz Belediyesi  işbirliği ile  Gediz MYO, Gediz Kaymakamlığı,  Gediz Belediyesi,  Gediz Ticaret Odası Başkanlığı, Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kurumlarında çalışan personele, öğretmenlere ve akademisyenlere “İş Ortamında Proje Tabanlı Yaklaşımlar Eğitimi” semineri verildi. 10 Mart 2016 Perşembe günü saat 09.00’da Adnan Menderes Yaşam Parkı Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Bozok Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Büyükata ile birlikte Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Aytekin eğitim semineri verdi.

   İlçe merkezinde görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, öğretmen ve akademisyenlerin katıldığı eğitim seminerinde; Proje Hazırlama Teknikleri, Proje Döngüsü Yönetimi ve Aşamaları, Proje Tasarımı ile ilgili Temel Kavramlar, Proje Teklifinin Bileşenleri, Proje Faaliyetlerinin Planlanması ve Zaman-Yönetimi konuları ele alındı. Eğitimler etkileşimli bir yolla icra edilerek karşılıklı soru sorma ve tartışma ortamı oluşturuldu. Farklı branşlardan çalışanların birlikte çalışma yapabileceği gruplar oluşturularak, Proje Fikri Geliştirme ve Proje Tasarımı konusunda atölye çalışmaları da yapıldı.

   Seminer öncesinde konuşma yapan Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu “Eğitim Semineri Gediz’deki öğretmenlerimiz, çalışanlarımız ve akademik personelimiz için çok faydalı olacaktır. Olumlu sonuçlar alınarak, ilerde de hem sayı olarak hem de kalite olarak ilçemizden daha fazla proje üretilmesini ümit ediyoruz. Bizler Gediz de de böyle bir ortam oluşturmak ve çalışma yapmak için girişimde bulunduk. Bu gün burada bulunan arkadaşlar için verimli bir çalışma ortamının oluşmasından dolayı çok mutluyum” dedi.

   Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, konuşmasında “Gediz Meslek Yüksekokulu ve Gediz Belediyesi’nin ortak ile böyle bir toplantı yapıyoruz. Özellikle bu bilgileri bize aktaracak olan misafir olarak ilçemizde bulunan değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Aramızda bulunan arkadaşların ana hedefi; bu topluluğu daha iyi hale getirmek ve planlı programlı projelerin yapıldığı belli hedeflerin gözetildiği organizasyonu daha etkin bir halde yapabilirliği artırmaktır. Gerek son yıllarda eğitime aktif katılma anlayışının ortaya koyulması gerekse dünya şartları bizi bu noktaya getirdi. Dünya ile rekabet edebilmemiz için mutlaka iyi eğitilmiş bir toplum olmamız lazım, bunun ana noktası da üniversiteler. Özellikle üniversitenin bu konudaki katkılarından ve anlayışından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

   Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, verilen eğitim semineri ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Gediz’e gelmekten ve Gediz’de böyle bir çalışma yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek. Her geçen gün yeni yöntem ve yaklaşımlar hayatımızda daha etkili sonuçlar doğurmaktadır. Sürekli yenilenme ve mesleki donanımımızı artırmayı zorunlu kılmaktadır. İlçelerde görev yapan ve yöre bazında eğitimin kalitesini artırmaya çalışan yöneticiler, yetkilerinden öte sorumluluklarıyla örtüşen eylemler gerçekleştirmelidir. Proje tabanlı düşünmek günümüzde daha da elzem bir hale gelmiştir. Tekniklerini ve ilgili kavramları daha iyi kavramalıyız. Proje yaklaşımlarında stratejik bir plan ortaya çıkartılarak daha faydalı ve kullanışlı sonuçlar üretilebilir. Öğretmenlerimizin öğrenci projelerinde, öğrenci projelerinde rehberlik yapmalıdırlar. İş yüklerini öğrencilerin üstlenmesine özen göstermelidirler. Öğretmenlerin danışmanlık yapması beklenmelidir. Öğrenci proje faaliyetleri bir yarış olarak algılanmamalıdır. Proje faaliyetleri ile öğrencilerin sorumluluk ve duyarlılık bilinci kazanmaları sağlanmalıdır. Bilimsel düşünme ve ekip bilinci becerileri kazandırmalıyız. Ortak fikir üretmeye yatkınlıklarını artırmalıyız.” dedi.

   Eğitmen olarak programa katılan Bozok Üniversitesi Öğretim Görevlisi  Prof. Dr. Mustafa Büyükata ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Aytekin’e teşekkür belgesi, günün anısına Gediz Ansiklopedisi ve çeşitli yöresel hediyeler takdim edildi.

   Eğitim Semineri bitiminde etkinliğe katılan çalışanlara, öğretmenlere ve akademisyenlere katılım belgeleri yapılan törenle verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.