GEDİZ MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA “MUHASEBE YAZILIMLARINDA e-DÖNÜŞÜM

GEDİZ MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA “MUHASEBE YAZILIMLARINDA e-DÖNÜŞÜM

Eğitim Yayın: 04 Mart 2016 - Cuma - Güncelleme: 04.03.2016 10:57:59
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3124 okunma
Google News

GEDİZ MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA 
“MUHASEBE YAZILIMLARINDA e-DÖNÜŞÜM SÜRECİ” 
KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dumlupınar Üniversitesi Gediz MYO’ da 2 Mart 2016 Çarşamba günü 114 numaralı derslikte “Muhasebe ve Vergi Uygulamaları” ve “Bilgisayar Teknolojileri” bölümlerinin koordinesinde “Muhasebe Yazılımlarında e-Dönüşüm Süreci“ konulu seminer düzenlendi. Seminer “Muhasebe Yazılımlarında e-Dönüşüm Süreci“ başlığı altında “Yazılımcı, Muhasebeci ve Müşterilerin Süreçteki Rolü” kapsamında “Muhasebe ve Vergi Uygulamaları” ve “Bilgisayar Teknolojileri” bölümü öğrencilerinin bilgilendirilmesi amacıyla gerçekleştirildi. Seminerde konuşmacı olarak muhasebe ve yazılım sektöründe 30 yıla yakın süredir özel sektör deneyimi bulunan, sektörde yer edinmiş paket programların bayiliğini yürüten ve kendi yazılım şirketini kurarak yazılım geliştiren İsmet Bozdağ hazır bulundu.
İsmet Bozdağ’ın gerçekleştirdiği sunumda ticari işletmelerin e-dönüşüm kapsamı çerçevesinde e-fatura, e-defter, e-arşiv uygulamalarına geçiş süreci, hangi işletmelerin kanunen sürece dâhil olması gerektiği konularında ön bilgilendirme yapıldı. Bozdağ’ın gerek bayiliğini yürüttüğü gerekse kendilerinin geliştirdiği muhasebe yazılımlarını ana hatlarıyla tanıtmasından sonra sürecin işleyişi paket programlar üzerinde örneklerle açıklandı. 
Muhasebeci ve yazılımcı olmaya aday öğrencilere, kendilerini mesleki olarak hangi konularda yetiştirmeleri gerektiği, iş hayatına atıldıklarında karşılaşacakları zorluklar gibi konularda deneyimlerine dayanarak önerilerde bulunan İsmet Bozdağ kendisinin de yaşadığı örnek olaylardan kesitler aktardı. e-Dönüşüm sürecinin bazı meslek dalları için yepyeni fırsatlar ve riskler getirdiğini dile getiren Bozdağ özellikle yazılımcı ve muhasebecilerin kendilerini bu sürece adapte etmelerinin gerekliliğini örneklerle vurguladı. e-Dönüşüm sürecinde her bireyin aynı zamanda müşteri sıfatıyla sürece dahil olduğunun da vurgulandığı sunumda özellikle elektronik ortamda yapılan alış-verişlerde dikkat edilmesi gereken hususlardan da bahsedildi. Son olarak soru-cevap kısmında öğrencilerin soruları cevaplanarak seminer verimli bir şekilde tamamlanmış oldu.
İsmet Bozdağ’a okulumuzun talebine gösterdiği olumlu yaklaşım ve gerçekleştirdiği sunum için “Muhasebe ve Vergi Uygulamaları” bölüm başkanı Öğretim Görevlisi Hasbiye Dizman ve “Bilgisayar Teknolojileri” bölüm başkanı Öğretim Görevlisi Mustafa Ercire tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
İsmet Bozdağ  öğrencilere yaptığı teşekkür konuşmasında üniversite öğrencileriyle ve diğer bir anlamda gelecekteki meslektaşlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.